Tepeli yaratık  (tlatolophus galorum) adı verilen dinozor, Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü uzmanları tarafından kuzeydoğu Meksika'da General Cepeda yakınlarında bulundu.

Araştırmacılara göre, tlatolophus galorumun kuyruğu ilk olarak 2013 yılında bulundu, sonraki kazılar dinozorun kafatasının yaklaşık %80'ini, 1.3 metre uzunluğundaki tepesini ve uyluk kemiği dahil kemiklerini ortaya çıkardı.

Meksika Ulusal Üniversitesi'nden Ángel Ramírez-Velasco, “Tepesini bulma umudumuzu kaybetmiş olsak da kuyruğu bulduktan sonra yerin altını kazmaya devam ettik. Ve sürpriz bir şekilde uyluk kemiği, kürek kemiği gibi kemikleri bulmaya başladık” dedi.

Tepe ve burnun analizi, tlatolophus galorumun bölgeden elde edilen diğer ördek gagalı dinozorlardan farklı olduğunu gösterdi. Araştırmacılar; “Düşük frekanslı sesleri işitme kapasitesine sahip kulakları olduğunu biliyoruz, bu nedenle barışçıl ama konuşkan dinozorlar olmalılar” dedi.

Ekip, dinozorun son derece iyi korunduğunu da söyledi.

[old_news_related_template title="İspanya'daki kraliyet sarayında 700 yıl önce yaşamış beş yaşındaki bir kızın iskeleti bulundu" desc="İspanya'da Real Alcázar'daki şapelin altında beş yaşındaki bir kıza ait bir iskelet bulundu. Arkeologlar, kalıntıların 1300'lerde yaşamış, muhtemelen soylu bir kıza ait olduğunu söylüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/09/iecrop/real-alcazar-shutterstock_16_9_1620557442.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ispanyadaki-kraliyet-sarayinda-700-yil-once-yasamis-bes-yasindaki-bir-kizin-iskeleti-bulundu-6422188/"]