ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) ve ünlü girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX görevi için nefesler tutuldu. NASA ve SpaceX dört astronotu Crew-2 görevi kapsamında uzaya gönderdi.

 

İkisi ABD'li diğerleri Fransız ve Japon olan astronotlar, Falcon 9 roketinde bulunan Dragon kapsülüyle ISS'e gitmek üzere yola çıktı. Florida eyaletindeki Cape Canaveral Kennedy Uzay Merkezi'nden Falcon 9 roketinde bulunan Dragon kapsülünde ISS'e giden astronotlar; Fransız Thomas Pesquet, Japon Akihiko Hoshide ve ABD'li Shane Kimbrough ile Megan McArthur olduğu belirtildi.



ASTRONOTLARA ÖZEL MENÜ

Kalkış için kapsülde uzun süre beleyen astronotlar, yaşadıkları stres azaltmak için Taş, Kağıt ve Makas oyunu oynadı. Fransız astronot Thomas Pesquet'ın yanında ıstakoz, dana bourguignon, siyah pirinçli morina, yabani mantarlı patates kekleri ve karamelize armutlu bademli tartlar götürdü.

Pesquet konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir Fransız'ı uzaya gönderdiğinizde çok fazla beklenti olur" dedi. ISSe giden ekibe sadece özel günlerde tüketmek için üç ayrı Fransız aşçılık kurumu menü hazırladı.

[old_news_related_template title="Yalın ayak Elon Musk'tan Mars açıklaması" desc="Dün gece online bir toplantıya katılan SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk açıklamalarda bulundu. Musk, insanları Mars'a göndereceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/23/iecrop/musk-businessinsider_16_9_1619159240.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/yalin-ayak-elon-musktan-mars-aciklamasi-6391139/"]