Spor markasının satın aldığı RTFKT'nin teknolojisi, alıcıların Instagram gibi sosyal medya platformlarında bu öğeleri giyiyormuş gibi görünmelerini sağlıyor.

Nike, bir yıllık Londra girişimi için ne kadar ödediğini açıklamadı ancak RTFKT, mayıs ayındaki son finansman turunda 33 milyon dolar değerindeydi ve Silikon Vadisi'ndeki bir girişim sermayesi olan Andreessen Horowitz de dahil olmak üzere yatırımcılardan 8 milyon dolar topladı.

Ayrıca şirket şubat ayında, FEWOCiOUS ile işbirliği yaparak 600 çift NFT'yi sadece altı dakikada sattı ve 3,1 milyon dolardan fazla kazandı. Bazıları birkaç hafta sonra yaklaşık 5.000 dolardan yeniden satıldı.

METAVERSE EVRENİNDEKİ MODA İÇİN ŞİMDİDEN YATIRIM YAPIYOR


Nike CEO'su John Donahoe, satın almanın şirketin dijital dönüşümünü hızlandırmaya yardımcı olacağını ve spor, yaratıcılık, oyun ve kültürün kesiştiği noktada sporculara ve yaratıcılara hizmet etmesine izin vereceğini söyledi. RTFKT'nin kurucularından biri olan Benoit Pagotto ise, girişimin tamamen metaverse içinde şekillendiğini ve şirketin Nike'ın yardımıyla yeniliklerini ve ürünlerini geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

Facebook'un ekim ayında dijital evren; metaverse altyapısını inşa etmek için milyarlarca dolar yatırım yapacağını açıklamasından bu yana bazı şirketler bu dünya ile ilgilenmeye başladı. Yeni evrende insanların, sanal gerçeklik gözlükleri veya bilgisayarları aracılığıyla, arkadaşlarıyla buluşabilecekleri, iş toplantıları yapabilecekleri, randevulara çıkabilecekleri ve alışveriş yapabilecekleri bir dizi dijital 3D dünya olması bekleniyor. Bu tür dünyalarda markalar, insanların dijital benliklerinin en son modaya sahip olmak isteyeceğine inanıyor ve RTFKT gibi şirketlerin bu alanda başarılı olması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Metaverse evreninde düğün yaptılar" desc="Dave ve Traci Gagnon, metaverse evreninde düğün yapan ilk çift oldu. Çiftin konukları, bir yazılım indirip avatarlarını oluşturarak törene katıldılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/10/iecrop/metaverse_dugun2-instagram_16_9_1639124403.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/metaverse-evreninde-dugun-yaptilar-6818710/"]

[old_news_related_template title="Yeni dünyanın yeni trendi, metaverse arazisi satın almak... Milyon dolarlara satılıyor" desc="Sadece geçen hafta 100 milyon dolardan fazla metaverse arazisi satışı gerçekleşti. Sanal bir emlak şirketinin kurucu ortağı, dijital mülklerdeki fırsatın neden 16 ayda 200 kat artabileceğini açıklıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/04/iecrop/metaverse-shutterstock-3_16_9_1638614595.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/yeni-dunyanin-yeni-trendi-metaverse-arazisi-satin-almak-milyon-dolarlara-satiliyor-6807740/"]

[old_news_related_template title="Microsoft'tan metaverse atağı: Teams üzerinden uzaktan çalışanlar avatar olacak" desc="ABD'li teknoloji devi Microsoft, Facebook'un gündeme getirdiği metaverse ile ilgili yeni projesini duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/03/iecrop/teams-metaverse-microsoft-teams_16_9_1635919825.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/microsoftan-metaverse-atagi-teams-uzerinden-uzaktan-calisanlar-avatar-olacak-6745536/"]