NASA, 11 yıl aradan sonra Rusya Uzay Ajansı Roscosmos tarafından ISS'e dün gönderilen laboratuvar amaçlı modülü Nauka'nın kenetlendikten birkaç saat sonra motorlarının yanlışlıkla ve aniden ateşlendiğini açıkladı.

Bu olay sonucunda ISS'nin mevcut konumundan 45 derece saptığı ve iletişimin birkaç dakikalığına koptuğu ifade edildi. Houston'da bulunan yer kontrol ekiplerinin müdahalesi sonucunda ISS'nin konumuna geri getirildiği belirtilirken istasyonun durumunun dengeli olduğu açıklandı. NASA, olay sırasında ISS'de bulunan 7 kişilik mürettebatın hayatının tehlikeye girmediğini belirtti.

NASA, olaydan sonra Boeing Starliner adlı mekiğin bugün fırlatılması planlanan Orbital Flight Test-2 görevinin de beklemeye alındığını ifade etti. İstasyonda olayın neden kaynaklandığına dair soruşturma ve araştırma yürütüldüğü belirtildi.

[old_news_related_template title="Jeff Bezos'tan NASA'ya 2 milyar dolarlık teklif" desc="Jeff Bezos'un uzay girişimleri son bulmuyor. Uzaya yaptığı uçuştan sonra Bezos şimdi de NASA'nın Ay görevlerine talip oldu. Bezos, uzay ajansının Blue Origin'i seçmesi halinde NASA'nın kasasına birkaç milyar dolar katkıda bulunmayı teklif etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/27/iecrop/jeff_bezos-reuters_16_9_1627373483.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/jeff-bezostan-nasaya-2-milyar-dolarlik-teklif-6559009/"]