Rusya, Twitter ile olan savaşını genişletiyor... Rus devletine bağlı Komünikasyon Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Twitter'ın platformdaki "yasa dışı" içeriklerin kaldırılmaması sebebiyle mobil cihazlardaki Twitter'ın hızını yavaşlatma kararı aldı.

Rusya daha önce benzer şirketlere aynı şekilde kısıtlama getirmişti. Roskomnadzor, Twitter'ın çocuk istismarı, uyuşturucu istismarı ve intihar gibi konularda uygunsuz içerikleri kaldırmadığını açıklayarak bu kararın alındığını duyurdu.

Roskomnadzor, bu yıl 511 bin dolar ceza alan Twitter'ın sistematik olarak uygunsuz içerikleri kaldırmadığını açıkladı. Roskomnadzor, "Şu ana kadar 761 uygunsuz içerik halen platformda duruyor. Twitter, Roskomnadzor tarafından tespit edilen yasaklı içerikleri kaldırana kadar yavaşlatılacaktır" denildi.
 

[old_news_related_template title="JK Rowling aktivistlerin hedefinde: Twitter'dan ev adresini paylaştılar" desc="JK Rowling, üç transseksüel hakları aktivistinin evinin Edinburgh'daki adresini açıklayan bir fotoğrafını tweetlemesinin ardından polisle temasa geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/27/iecrop/rowling-reuters_16_9_1638001645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/jk-rowling-aktivistlerin-hedefinde-twitterdan-ev-adresini-paylastilar/"]

[old_news_related_template title="Elon Musk'tan Twitter'da tartışma yaratan soru" desc="Tesla ve SpaceX'in kurucusu olan ve dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Elon Musk, sosyal medyada çarpıcı bir açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/07/iecrop/elonmusk-ruetrs_16_9_1636262133.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-musktan-twitterda-tartisma-yaratan-soru-6754472/"]