Özellikler, yeme bozuklukları ile mücadele eden insanlara destek için kılavuzlar içeriyor. Ayrıca, "intihar" gibi terimleri aradıklarında kullanıcıları destek için yönlendiren bir müdahale özelliği de yeni güncellemeler arasında yer alıyor.

Duyuruda TikTok şunları söyledi: "Topluluğumuzu derinden önemsiyoruz ve her zaman onların sağlığını desteklemenin yeni yollarını arıyoruz. Bu nedenle, insanların TikTok'ta ihtiyaç duyduklarında kaynaklar bulmalarını kolaylaştırmak için ek adımlar atıyoruz."

İHTİYACI OLAN İÇİN KRİZ HATTI


Şirketin önümüzdeki aylarda küresel olarak kullanıma sunulacağını söylediği yeni kaynaklar, yeme bozuklukları hakkında genişletilmiş bir rehber ve kullanıcılar intihar gibi terimler ararlarsa Kriz Hattı gibi desteğe yönlendirecek özellikler içeriyor.

TikTok, rakip sosyal medya platformları gibi kullanıcılarının, özellikle de gençlerin ruh sağlığı üzerindeki etkisi konusunda yoğun bir incelemeye maruz kalmıştı.

TikTok'un duyurusu, Facebook'un bir iç araştırmasının sızmasıyla birlikte geldi. Rapora göre şirket, uygulamanın genç kullanıcılarının zihinsel sağlığı üzerindeki etkisini en az iki yıldır inceliyor. Araştırma, platformun özellikle genç kızlar olmak üzere, kullanıcıların büyük bir kısmı için zararlı olduğunu defalarca ortaya çıkarıyor.

SOSYAL MEDYA GENÇLERİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR


Uzun bir açıklamada Instagram, The Wall Street Journal tarafından ortaya çıkarılan araştırmaların varlığını kabul etti, ancak hikayenin sınırlı bir dizi bulguya odaklandığını ve kendilerini olumsuz lanse ettiğini söyledi. Sosyal medya platformu ayrıca araştırmanın yanında olduğunu ve gençlerin mücadele edebileceği karmaşık, zor sorunları anlama konusundaki kararlılıklarını gösterdiğini iddia etti.

Eğitim Politikası Enstitüsü ve The Prince's Trust tarafından bu yılın başlarında yayınlanan bir raporda ise gençlerin zihinsel sağlıklarının yoğun sosyal medya kullanımından zarar gördüğü ortaya çıktı.

[old_news_related_template title="Şirket içindeki araştırmanın detayları sızdı: Instagram gençlerde depresyona neden oluyor" desc="Facebook'un, görsel içerik platformu Instagram ile ilgili yaptığı araştırmaları şeffaf bir şekilde paylaşmadığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre; platform, gençlerin ruhsal sağlığını olumsuz yönde etkiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/15/iecrop/instagram_depresyonu-shutterstock_16_9_1631683389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/sirket-icindeki-arastirmanin-detaylari-sizdi-instagram-genclerde-depresyona-neden-oluyor-6649140/"]

[old_news_related_template title="Facebook'ta zaman geçirmek depresyon sebebi" desc="Bilim insanları Facebook'u çok yoğun kullananların depresyona girme ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/facebook-shutterstock_16_9_1629177918.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/facebookta-zaman-gecirmek-depresyon-sebebi-6597516/"]

[old_news_related_template title="Instagram yeme bozukluğu olan kullanıcılardan özür diledi" desc="Kullandığı algoritmalarla kullanıcılarına ilgilerini çekecek daha çok içerik sunmaya çalışan sosyal medya ağı, yeme bozukluğu yaşayan kullanıcılarından özür dilemek zorunda kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/16/iecrop/instagram_16_9_1618558268.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/instagram-yeme-bozuklugu-olan-kullanicilardan-ozur-diledi-6376854/"]