Dünya genelinde 689 milyon aktif kullanıcısı olduğu ifade edilen sosyal medya uygulaması TikTok'a, İngiltere'de 13 yaş altı çocukların verilerini izinsiz yaydığı gerekçesiyle dava açıldı.

İngiliz medyası, kanunlara aykırı olmasına rağmen 13 yaş altı 3,5 milyon çocuğun aktif olarak uygulamayı kullandığını duyurdu.

ABD'DE PARA CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

TikTok uygulamasına, benzer suçlamalarla 2019'da ABD'de de dava açılmış ve şirket 5.7 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı. Uygulama, şimdi yine aynı suçtan İngiltere'de yargılanacak ve şirkete yine yüklü bir para cezası uygulanması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Fenomen dizi oyuncularına da kazandırdı: Game of Thrones yıldızlarının servetleri" desc="On yıl önce ekranlara merhaba diyen ve 2019’a kadar tüm dünyada her bölümüyle kendinden bahsettirmeyi başaran fenomen dizi, yıldızlarına da çok kazandırdı. Dizinin oyuncularından bazıları, oyunculuk kariyerlerine daha büyük yapımlarla devam edip servetlerini büyütürken, bazıları da girişimcilikleriyle uyurken bile para kazanmaya devam etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/21/iecrop/gameofthrones_16_9_1618997586.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/fenomen-dizi-oyuncularina-da-kazandirdi-game-of-thrones-yildizlarinin-servetleri/"]