Kağıthane'de El Battani Uzay Evi'nin açılışına Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BANKALARIN FİNANS DEPOLARI DAHİ UZAYA TAŞINIYOR"

Törende konuşan Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

* Uzayın bütün sistemlerin içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Savunma Sanayinde büyük atılımlar yaptık. Yapılan bu büyük atılımların hepsi bilgilerini uzaydan alıyor. Uzaydan destek alarak faaliyetlerini gösterebiliyorlar.

* Uzaydaki çalışmaları desteklemezsek yaptığımız bütün atılımlar eksik kalır. Biz bunun için mutlaka uzayda olmalıyız. Bankaların finans depoları dahi uzaya taşınıyor.

"2023 YILINDA AYA ULAŞMAK HEDEFİNDEYİZ"

'Uzayda izi olmayanın doğada sözü olmayacak' sloganını hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

* Uzay konusunda topyekûn bir seferberliğe ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız on senelik bir program açıkladı. 2028 yılının sonunda aya bir araç indirme hedefimiz var.

* 2023 yılında ise aya ulaşmak hedefindeyiz. Bu hedef Türkiye'nin ufkunu değiştirecek. Bütün sistemleri yukarı çekecek bir hamledir. Bunların yanında birçok hedefimiz var. DHA


[old_news_related_template title="Hubble'dan yeni keşif: Uzayda gizlenen büyük bir göz görüntüledi" desc="NASA, Güney Terazi takımyıldızında yer alan NGC 5728'in Hubble teleskobu tarafından çekilen görüntüsünü yayınladı. Uzayda gizlenen büyük bir göz gibi görüntülenen gökada, sarmal bir tasarıma ve parlak bir çekirdeğe sahip." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/05/iecrop/ngc5728-nasa_16_9_1633432312.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/hubbledan-yeni-kesif-uzayda-gizlenen-buyuk-bir-goz-goruntuledi-6688581/"]