Sosyal medya devi Twitter, önümüzdeki haftadan itibaren devlet başkanlarının kişisel hesaplarının yanı sıra devlet tarafından işletilen Twitter hesaplarında yeni etiketlemeler yapacağını duyurdu.

Twitter'ın dün açıkladığı yeni düzenlemeyle,kullanıcıların daha bilinçli bir deneyim yaşamalarına yardımcı olmayı hedeflediği değerlendiriliyor.



TÜRKİYE, TAYLAND, BAE 17 ŞUBAT'TA

Twitter, Ağustos ayında, hükümetlerde kilit pozisyondaki yetkililerinin ve devlete bağlı medya kuruluşlarının hesaplarını etiketleme planlarını ilk defa açıklamıştı. Şirket bu durumu "yaygın ad tanınması, medyanın ilgisini ve kamu bilinci" gibi nedenlere dayandırarak tanımlamıştı. Şimdiki adım ise sosyal medya devinin rotayı farklı bir yöne çevirmiş olması olarak yorumlanıyor.

Twitter hükümete bağlı hesaplardaki etiketlerini 16 yeni ülkeye de yayıyor. Ağustos ayında yaptığı açıklamada listede yalnızca Çin, Fransa, Rusya Birleşik Krallık ve ABD vardı, ancak şimdi Kanada, Küba, Ekvador, Mısır, Almanya, Honduras, Endonezya, İran, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan'ı da ekliyor. Sırbistan, İspanya, Tayland, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri 17 Şubat'ta başlayacak.



Tüm bunlara ek olarak Twitter, perşembe günü yaptığı açıklamada önümüzdeki aylarda devlete bağlı medya hesaplarına ek etiketler uygulamayı planladığını söyledi. Bu hamle için uzun bir süre geç kalınmış olsa da, kullanıcılarının en azından doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamak için nihayet kesin değişiklikler yapıyor.

[old_news_related_template title="Twitter'dan sürgün edilen Trump artık daha mutlu: Huzura kavuştu" desc="Kongre'deki olaylar sonrası Twitter hesabı kalıcı olarak kapatılan eski ABD Başkanı Donald Trump huzura kavuştu. Trump'ın danışmanı Jason Miller, sosyal medyadan uzak kalmanın başta Melania olmak üzere Trump çiftini mutlu ettiğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/10/iecrop/trump-telefon-reuters_16_9_1612947088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/twitterdan-surgun-edilen-trump-artik-daha-mutlu-huzura-kavustu-6252527/"]

[old_news_related_template title="Boğaziçi protestolarına destek veren Twitter hesabını yönetmekten tutuklandı" desc="Boğaziçi protestolarına destek veren Twitter hesabında yapılan paylaşımlar nedeniyle İzmir'de gözaltına alınan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ tutuklandı. Buldağ, 'Suç işlemeye alenen tahrik etme' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ile suçlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/07/iecrop/ogrenci_16_9_1612732174.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazici-protestolarina-destek-veren-twitter-hesabini-yonetmekten-tutuklandi-6248733/"]