Özellikle pandemi nedeniyle dijital dünyanın oyuncuları daha da çok dikkat çekmeye başladı. Clubhouse, TikTok gibi yeni nesil platformların yanında varlığını korumaya çalışan Twitter, bu sürece yenilikler yaparak adapte olmaya çalıştı.

Sesli sohbet odaları, hikayeler gibi özellikleri bünyesine adapte eden Twitter, bu defa görsel bir yeniliğe gidiyor. Yenileme; okunaklı SF Pro, Roboto ve Helvetica Neue kullanımını aşamalı olarak kaldırmak için tasarlanan Twitter'ın marka yazı tipi olan Chirp'in resmi kullanıma sunulmasını da içeriyor.



Tipografik değişikliğe paralel olarak; Batı dilindeki metinler okunabilirlik için artık sola hizalanacak. Sosyal medya platformu ayrıca yüksek kontrastlı maviyi geride bırakıyor ve yeni renk paletlerinin de hazırlık aşamasında olduğunu söylüyor.

Platform; genel olarak, daha az kenarlık ve gri arka plan kullanarak arayüzde daha temiz ve daha geniş bir görünüm elde etmeye çalışıyor.

Twitter'ın tasarım ekibi, "İlk başta garip gelse de bu güncellemeler bizi daha erişilebilir, benzersiz yaparken ne hakkında konuşulduğuna daha çok odaklanmamızı sağlıyor" diyor.


[old_news_related_template title="Twitter'dan algoritmalarındaki ırk ve cinsiyet ön yargılarını düzeltecek kişilere ödül" desc="Twitter, görüntü kırpma algoritmasında bariz ırk ve cinsiyet ön yargıları olduğunu tespit etti. Şirket, bu sorunu giderebilecek kişilere 3.500 dolar (yaklaşık 30 bin lira) vereceğini paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/twitter-reuters_16_9_1627889179.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/twitterdan-algoritmalarindaki-irk-ve-cinsiyet-on-yargilarini-duzeltecek-kisilere-odul-6569842/"]

[old_news_related_template title="Twitter yeni bir e-ticaret özelliğini test ediyor" desc="Twitter, platformunda yeni bir e-ticaret özelliği olan Shop Module'ü test ettiğini duyurdu. Twitter, yeni özelliği ile kullanıcılara platformdan ayrılmadan alışveriş yapabilmeyi sağlamaya çalışıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/shop_module-twitter_16_9_1627547596.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/twitter-yeni-bir-e-ticaret-ozelligini-test-ediyor-6562847/"]

[old_news_related_template title="Delta varyantı dev şirketlere geri adım attırdı... Apple, Google, Twitter, Lyft geri dönüşü erteledi" desc="Delta varyantının dünya genelinde etkisini artırması üzerine dev şirketler ofise dönüş kararlarını yeniden gözden geçiriyor. Google, çalışanların ofise dönüşünü Ekim ayı ortasına çekerken, Lyft dönüş için Şubat 2022'yi işaret etti, Twitter halihazırda açtığı ofisleri yeniden kapattı. Ofise dönüşü erteleyen Apple ise mağaza çalışanlarına maske takma şartı getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/ofis-shutter-2_16_9_1627540932.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/delta-varyanti-dev-sirketlere-geri-adim-attirdi-apple-google-twitter-lyft-geri-donusu-erteledi-6562575/"]