ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın Beyrut Büro Şefi Ben Hubbard, son üç yıl içinde dördüncü kez hacker saldırısının hedefi oldu.

Suudi Veliaht Prensi Selman'la ilgili bir kitap da yazan Hubbard, işi gereği başta Suudi Arabistan olmak üzere pek çok hükümet yetkilisi ile irtibat halinde. Haber kaynaklarının kimliklerini gizli tutmaya özen gösteren Hubbard, iPhone'unun bir kez daha ele geçirildiğini öğrendiğinde büyük şok yaşadı.

Hubbard, Citizen Lab araştırmacılarıyla kurduğu temasın ardından, Zero-Click (Sıfır-Tıklama) denilen sistemle telefonunun ele geçirildiğini öğrendi. Söz konusu yöntem kişinin herhangi bir eylemde bulunmamasına rağmen hedef olması şeklinde açıklanıyor.

NSO GROUP REDDETTİ

Hubbard, söz konusu durumla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir hayalet tarafından soyulmak gibi" ifadesini kullandı.

Hubbard, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus casus yazılımına benzer bir yöntemle hedef olurken, söz konusu şirket kendi yazılımlarının kullanıldığı iddiasını reddetti.

[old_news_related_template title="Pegasus casus yazılımı dev anlaşmayı iptal ettirdi" desc="Cambridge Üniversitesi, Pegasus casus yazılımı iddiaları nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri ile yaptığı 400 milyon sterlinlik anlaşmayı durdurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/pegasus-casus-reuters_16_9_1634244925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/pegasus-casus-yazilimi-dev-anlasmayi-iptal-ettirdi-6707620/"]