Uzay yarışında geçtiğimiz günlerde Sir Richard Branson Virgin Galactic ile atağa geçerek uzaya gitmeyi başaran ilk milyarder oldu. Aynı zamanda uzay turizminin öncüsü de olan milyarder astronot, gelecekte müşterilerin artması ve Virgin'den çok daha fazla uzay gemisi beklenmesi halinde seyahat maliyetinin azalabileceğini söyledi.

Branson, Virgin Galactic'in uçuşlarının son olmayabileceğini; çünkü firmanın daha yüksek ve daha uzun süre uçabilen gemiler inşa etmeyi planladığını da belirtti.

Ünlü milyarder, hayallerinden bahsederken; "Bir gün hep hayalini kurduğum Ay'da bir otel yapabilecek miyim, yoksa bunu çocuklarıma mı bırakacağım, görmek gerekecek. Ama eğer hayatımda bunu yapacak zamanım varsa, bir gün yapmayı çok isterim" dedi.

UZAY TURİZMİNDEN UMUTLU


Sir Richard Branson, ilk uçuşunu muhteşem olarak nitelerken "Bu, benim için bir rüyaydı. Rüyalar çoğu zaman gerçeğe dönüşmez ve bu harikaydı; hayal edebileceğim her şey gerçekleşti" dedi. Sir Richard, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Sanki zaman yavaşladı. Uzayda sürüklenirken ani bir sessizlik var. En gülünç anlardan biri, kemeri çözüp ayaklarımın yerden kesilmesi, güzel Dünyamıza bakmak ve diğer insanların yanınızdan süzülerek geçtiğini görmekti."

Branson, tekrar uzaya gidip gitmeyeceğine de değindi; "Hayatım boyunca şımartılmam gerektiği kadar şımartıldığımı düşünüyorum. Uzaya gitmek için kayıt yaptıran yüzlerce insanımız var ve şimdi koltuğa oturmak için can atacaklar. Belki bir gün, 20 uzay gemimiz olduğunda, bana tekrar yer bulabilirler. Belki 90. doğum günümde falan... "

Branson'dan sonra Jeff Bezos da 20 Temmuz Salı günü kendi firmasının aracıyla uzaya giden ikinci milyarder olacak.

[old_news_related_template title="Richard Branson uzaya giden ilk milyarder oldu" desc="Uzay aracı üreticisi ve uzay turizmi şirketi olan Virgin Galactic'in sahibi İngiliz iş insanı Richard Branson, bugün altı kişilik bir ekip ile uzaya uçtu. Branson, uzaya giden ilk milyarder oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/11/iecrop/milyarder-iha3_16_9_1626027606.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/richard-branson-uzaya-giden-ilk-milyarder-oldu-6533902/"]

[old_news_related_template title="Uzay yolculuğuna günler kala Richard Branson'dan samimi itiraf: 'Biraz gerginim'" desc="Richard Branson, bu pazar yapılacak Virgin Galactic uzay lansmanı öncesinde gergin olduğunu itiraf etti. 17 yıl boyunca heyecanlanmaktan kaçınmaya çalıştığını belirten milyarder, ilk kez uzaya çıkmaya hazırlanırken duygularını paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/08/iecrop/richard_branson-reuters_16_9_1625742253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/uzay-yolculuguna-gunler-kala-richard-bransondan-samimi-itiraf-biraz-gerginim-6527920/"]

[old_news_related_template title="Jeff Bezos uzaya çıkıyor: Tarih verdi" desc="Dünyanın en zengin iş insanı olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, uzaya çıkacağını açıkladı. Bezos, şirketi Blue Origin ile 20 Temmuz'da uzaya çıkacağı duyuruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/07/iecrop/bezos-reuters1_16_9_1623068734.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/jeff-bezos-uzaya-cikiyor-tarih-verdi-6473353/"]