FETÖ’NÜN ARKASINDA BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ YOKMUŞ!


Tarih 30 Temmuz 2016... The Guardian’ın eski editörü David Hearst’ın, genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Middle East Eye haber sitesi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Gülen cemaatine darbe girişimi için para aktardığını yazdı. Türk istihbarat servislerine yakın kaynaklara dayandırılan haberdeki iddialar özetle şöyle: “... 15 Temmuz darbe girişiminden haftalar önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti, Gülen cemaatine para aktardı. Para transferi için bir aracı belirlediler. Bu aracı, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zeyid el Nahyan ile yakın ilişkileri olan Muhammed Dahlan oldu. Gazze’de Hamas iktidara gelmeden önce El Fetih partisinin bu bölgedeki lideri olan Dahlan, yolsuzluktan yargılanmaya başlayınca Filistin’i terk edip Körfez’e sığınmıştı. Hamas’a karşı ABD destekli bir darbe tasarlamak ve Yaser Arafat’a suikast planlamak gibi suçlamalar da yöneltilen Dahlan, sürgün yeri olarak Abu Dabi’yi seçti.”

Bu haber ve daha fazlası dün yapılan görüşmeden sonra aklıma geldi... Çünkü... Türkiye, dün yıllardır ilişkilerin ‘düşmanlık boyutunda’ olduğu ve “15 Temmuz’un arkasındaki güç” dediği Birleşik Arap Emirlikleri’nin liderini ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Prens Muhammed El Nahyan, 9 yıl sonra yüz yüze geldi. Ancak... Arşiv haberleri ve iddianamelerde BAE’nin rolü ayan beyan ortada!

Zarrab ve BAE ilişkisi


Tarih 19 Mart 2016... Miami’de yakalanarak tutuklanan Reza Zerrab hakkında Savcı Joon H. Kim tarafından hazırlanan ek iddianame... İddianameyede Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) özel bir yer ayrıldı. Zarrab’ın para transferleri yaptığı şirketlerle ilgili bilgilerin yer aldığı iddianamede, ‘Al Nafees Exchange’ isimli şirket geniş bir yer tutuyor. BAE menşeili şirket ile ilgili işlemlerin ayrıntılı olarak yer aldığı iddianamede, BAE’nin tüm bu işlemlere ilişkin bilgi ve belgeleri ABD’ye servis ettiği görüldü. İktidara yakınlığıyla bilinen yayın organlarından Gerçek Hayat adlı dergide şu ifadeler yer aldı: “... Zarrab’ın bu tarihten (2015-2016) sonra BAE eliyle takibe alındığını ortaya koydu. ABD’nin son dönemlerde BAE eliyle bölgede yaptığı dizayn hareketi de kumpastaki işbirliğini itiraf eder nitelikte. (27 Kasım 2017/Gerçek Hayat)

Devam edelim...

Zekeriya Öz’ün tatili


Tarih 14 Temmuz 2017... İktidara yakın Yeni Şafak Gazetesi’nden okuyalım: FETÖ’nün Birleşik Arap Emirliği’nden (BAE) 3 milyar dolarlık destek aldığı ortaya çıktı. Katar Üniversitesi Öğretim Üyesi Muhammed Muhtar Şankiti, FETÖ üst yönetimi tarafından darbe öncesi diliminde Birleşik Arap Emirliği’ne 22 ziyaret gerçekleştirildiğini iddia etti. Şankiti, FETÖ terör örgütü mensubu firari eski savcı Zekeriya Öz ile “Ortadoğu’nun kiralık katili” olarak anılan Muhammed Dahlan arasında Cumeyra Oteli’nde özel bir görüşme gerçekleştiğini söyledi. FETÖ’cülerin 10 ila 15 kişi arasında değişen ekipler halinde BAE’ye ziyaretler düzenlediğini anlatan Şankiti, 2015 yılı Ekim ayında aynı amaçla yapılan sefere ait 36 bin dolarlık faturanın BAE hükümeti tarafından ödendiğini kaydetti.

Devam edelim...

Polis Akademisi’nin raporu


Tarih 17 Ağustos 2018... Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgütün son 5 yılda “himmet”, “bağış”, “kurban”, “zekat” adı altında özellikle iş adamlarından topladığı yaklaşık 500 milyon doları, paravan şirketler, yurt içi ve dışındaki okullar aracılığıyla çeşitli ülkeler üzerinden ABD’ye aktardığı yer aldı. İddianamede, 6’sı şikayetçi, 60’ı mağdur toplam 220 tanık ifadesine yer verildi. Operasyon kapsamında halen tutuklu bulunan FETÖ’nün “bürokrasi imamının yardımcısı” Hazim Sesli’nin Uşak ve çevre illerden “himmet”, “bağış”, “kurban”, “zekat” adı altında özellikle iş adamlarından toplanan paraların ABD’ye aktarımıyla ilgili görevli olduğu, toplanan paraların kurulan paravan şirketler aracılığıyla hayali ticari faaliyetler kullanılarak bankacılık sistemine sokulduğu, yurt içindeki ve dışındaki çok sayıdaki eğitim kurumu aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika, Tunus, Fas, Ürdün, Almanya gibi ülkeler üzerinden ABD’ye aktarıldığı ifade edildi.

Ve son olarak... 2018’de Polis Akademis Yayınları tarafından hazırlanan “Uluslararası bir tehdit olarak FETÖ” başlıklı raporun 59’uncu sayfasında şu ifadeler var: “... Öte yandan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’da yönetimlerin kontrolünde veya onlarla iltisaklı yayın organlarının, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin başarısız olmasını olumsuz bir gelişme gibi yansıtmalarının dikkat çekici olduğu mütalaa edilmektedir. Ayrıca, ilerleyen dönemde Sky News ve El Arabiya gibi kanallar FETÖ lideri Fetullah Gülen’in mülakatlarına yer vermiş ve kendi faaliyetlerinin propagandasını yapmasına müsamaha göstermişlerdir.”

SORU ŞU: 15 Temmuz’da köprüde şehit olanların aileleri, FETÖ’nün bombaladığı polislerin çocukları ya da gaziler BAE’nin ziyaretini nasıl değerlendirdi?