3 yıl önce 2018’de dolar, bir ara 7 TL’yi geçince tutmuş “Dolar 10 TL olacak” diye tahminde bulunmuşlar. Bu gerçekçi öngörülerini de yazıya dökmüşler. Vay sen misin bunu gören... Yıkıcı... Panik yaratıcı... Provokatör.... Kışkırtıcı... İçlerinde 2 gazeteci de var. Toplam 38 kişiler. Bir tür tahmin geyiği... Dalgalarını geçmişler... İfadelerinde öyle kızgın, öfkeli cümleler ve iğneleyici kelimeler de yok.

Onlar yargılanıyorlar.

38 kişi için “Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefetten”
soruşturma açılmış, soruşturma davaya dönüşmüş.

Duruşma 18’indeydi.

O gün:

Dolar 11 TL’yi geçti.

Mahkemenin hakimi ne yapsın? “İzin” aldı, duruşmaya gelmedi. 38 tahminci sanığın avukatı Sanem Bahçekapılı, “Dün (17 Aralık Çarşamba) kalemi arayıp sorduğumda duruşma olacak denmişti ama bugün (18 Aralık Perşembe doların 11 TL’yi geçtiği gün) duruşmaya katılmaya geldiğimde “hakim izinli” imiş, nöbetçi hakim de öğleden sonra bakarmış ama zaten kendi dosyası olmadığından mazeret verebilirmiş...” diye yazdı.

Şu hale bak!

Otur ağla.

★★★

Nitekim ağlıyor.

AKP’nin kurucularından eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç,  Armağan Çağlayan’ın “Gör Beni” programına katıldı ve “bu işin sonu böyle olmamalıydı... Böyle bitmemeliydi...”  türünden ağlatıcı cümleler söyledi ve “kırgın mısınız” diye sorulunca da şöyle devam etti “Kırgınım ve üzgünüm. Ben hep zaferleri AK Parti’de gördüm... Millet gürül gürül AK Parti’ye geldi. Ekonomi müthiş, 6 sıfırı atacak durumdayız... AB sürecinde başarılıyız, istihdam almış başını gitmiş. Meclis Başkanı olarak gidilmeyen ülkelere gittim, muhteşem karşılamalar... Bu işin sonu böyle olmamalıydı... Böyle bitmemeliydi... Tayip Bey’e güveniyorum. O her zaman Meclis grubunda konuşurdu ben de gözyaşı dökerdim...”

Ne olmuş?

Sonu nasıl bitmiş?

Onu da söylüyor:

“Birileri cebime 10 bin dolar koymuyor. Hanlarım, hamamlarım yok.”

★★★

Sedat Peker’in bir AKP’li milletvekilinin cebine her ay 10 bin dolar koyduğunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 23 milyon izleyicinin kilitlendiği TV programında söylemişti.

Aylar geçti.

20 yıllık parti.

19 yıldır iktidar.

Her gün Allah’tan,
Peygamberden, “Nas”dan,  Kuran’dan bahsediyorlar. Sedat Peker’in kendisine devlet imtiyazı imkanları sağlasın diye olmalı cebine her ay 10 bin dolar koyduğu AKP milletvekilini bulup çıkarmadılar. Aylardır Sedat Peker, dirhemini yutanın kuduracağı iddialar ortaya atıyor ve AKP’li eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in “Bunların binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır” diyerek savcıları göreve çağırması da dolambaçlı dehlizlerde yitip giden sahipsiz bir sese dönüştü. Suç örgütü üyesi Sedat Peker, “polisin, jandarmanın, savcının göz yumması ve iktidarın desteği ile 15-20 bin kişiyi meydanlarda toplayıp bildiri yazan üniversite hocalarını, muhalefet partilerini, gazete yazarlarını korkutmak için sizi elektrik direklerine asacağım, kanınızda banyo yapacağım diye konuşmalar yaparken iktidarla beraberdim, ben günahkarım ama sizin günahkarlığınızın yanında benim günahlarım hiç kalır” türünden açıklamalar yaptı, yapıyor.

Haftalar geçti.

Aylar bitti.

Peker’in; “kara para aklama, Türkiye’yi uyuşturucu ülkeler sınıfına götürüp vidalama, rüşvet yeme, birinin malına çökme, korku iklimi yaratma...” içerikli korkunç iddialarının üzerine giden olmadı.

Niçin bir savcı yok?

Nerede adalet?

Otur ağla!

★★★

Bülent Arınç!

Eski günlerine ağlıyor.

Cemil Çiçek!

“50+1 sıkıntı yarattı” diye iktidarın elden kayıp gitmesine ağlıyor. 3 yıl önce 1 dolar 7 TL civarındayken “bu gidişle dolar 10 TL” olur diye tahminde bulunanlar için mahkeme kuranlar, mafya lideri Peker’in “ben günahkarım ama siz cehennemliksiniz” diye özetleyebileceğim iddialarını araştıracak bir savcı bulamadılar.

Otur ağla!

TARİHLE RÖPORTAJ (Unutkanlığa ilaç)



Günün 2 sorusu!


İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Esfender Korkmaz,
“Kur artışlarından tek kazanan, kamu özel işbirliği yolu ile kur garantisi verilen, devletin dış borçlarına talip olduğu müteahhitlerdir. Bunlar kimdir ve neden Türkiye’den daha önemlidir?” sorusunu sordu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de 4 Haziran 2020 tarihinde (17 ay önce) katıldığı bir TV söyleşisinde; “Bilgiye dayalı olarak söylüyorum. Katar ile yapılan ek 10 milyar dolarlık Swap anlaşmasında dolar kuru 1 dolar=12.5 TL baz alındı” demişti. Hiçbir yetkilinin yalanlamadığı bu bilgiye göre 17 ay önceden dolar kurunu 12.5 TL baz alanlar; nasıl bir hesapla kimi koruyup kolladı?