ABD'li bir yetkili İngiltere'nin önde gelen medya kuruluşlarından Reuters'a konuştu. İsmini açıklamayan ABD'li yetkilinin ABD Savunma Bakanlığı'nda üst düzey bir yetkili olduğu belirtildi.

Yetkili elde edilen istihbarat doğrultusunda Rus ordusunun her gün yüzlerce asker kaybettiğini söyledi. Yetkili, 24 Şubat'tan beri başlayan savaşta binlerce yüzbaşı ve teğmenin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

ABD'li yetkili, Ukrayna sınırları içerisinde Kiev güçlerinin 100'den fazla "yüksek değere" sahip Rus hedefleri vurduğunu duyurdu. Bu yüksek değerli hedeflerin neler olduğunu söyleyen yetkili komutan merkezleri, mühimmat deposu ve hava savunma merkezlerinin bu hedefler arasında olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="Rus ve Ukraynalı bakanlar, tahıl koridoru anlaşması için İstanbul’a geliyor" desc="Rusya'nın Ukrayna işgaliyle dünya genelini etkileyen gıda krizini hafifletmesi beklenen Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni Birleşmiş Milletler, Türkiye, Rusya ve Ukrayna'dan yetkililerin katılımıyla bugün İstanbul'da gerçekleşecek. Rusya ve Ukrayna, bakanlar düzeyinde törene katılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/22/iecrop/soygu-reuters_16_9_1658485867.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-ve-ukraynali-bakanlar-tahil-koridoru-anlasmasi-icin-istanbula-geliyor-7263929/"]