Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğü duyuruldu. Açıklamada, iki liderin Azerbaycan-Rusya ilişkilerinin başarılı bir şekilde geliştiğini belirttiği ve stratejik ortaklık perspektiflerini görüştüğü aktarıldı.

Putin ve Aliyev’in görüşmede, Kazakistan'daki durumun istikrara kavuşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdikleri ifade edilirken, Ukrayna çevresinde devam eden süreç ile Rusya ve ABD arasındaki son temasları da ele aldığı kaydedildi. Ayrıca bölgesel güvenlik konularında da görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

[old_news_related_template title="Ukrayna ziyareti öncesi ABD ile Rusya arasında kritik görüşme" desc="ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri sevkiyatın neden olduğu gerilimi ele aldı ve diplomatik çözüm çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/18/iecrop/blinken-lavron-reuterss-1_16_9_1642521840.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-disisleri-bakani-blinken-rus-mevkidasi-lavrov-ile-ukraynayi-gorustu-6896430/"]