Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un çöpleri arasında “gizli belgeler” bulunması ülkede tartışma yarattı.

Der Spiegel dergisinin haberine göre, komşuları Scholz’un evinin yakınındaki çöpler arasında devlete ait olduğu sanılan bazı gizli belgeler buldu. Scholz ve eşi Britta Ernst’in Potsdam kentinde kaldıkları evde, aralarında G7 zirvesi notlarının da olduğu belgeleri çöpe attığı belirtildi.

'GİZLİ BİLGİ' NOTU DİKKAT ÇEKTİ

Çöpte bulunan belgeler arasında e-postalar ve konuşma taslakların yanı sıra G7 liderlerinin kısa profil bilgileri de yer alıyor. Bir belgede Dışişleri Bakanlığı’nın “Gizli Bilgi” notu da dikkat çekiyor.

Der Spiegel, bu tür belgelerin çöp kutusuna atılamayacağına ve katı kurallar bulunduğuna dikkat çekti. Haberde, "Sayın Şansölye atık yönetimi konusunda pek başarılı değil. Komşular bulabiliyorsa ajanlar da bulabilir" yorumu dikkat çekti.

Scholz, geçen ay Almanya’da düzenlenen G-7 zirvesine ev sahipliği yapmıştı.

[old_news_related_template title="Almanya Başbakanı Scholz: Sosyal patlamadan korkuyorum" desc="Yükselen enflasyon, Almanlar’ın yüzde 91’ini 'daha dikkatli alışverişe“ yöneltti. Almanya Başbakanı Scholz, sosyal patlama uyarısı yaptı ve enflasyona karşı, halkın durumunu iyileştirecek toplantılar serisini başlatacaklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/03/iecrop/scholz-iha_16_9_1656866283.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/almanya-basbakani-scholz-sosyal-patlamadan-korkuyorum-7229652/"]

[old_news_related_template title="Almanya Başbakanı Scholz: Putin bu savaşı kazanmamalı" desc="Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı’nda sona eren G7 Liderler Zirvesi’nde kapanış konuşmasını yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “Putin bu savaşı kazanmamalı” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/28/iecrop/scholz-reuters_16_9_1656424998.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/almanya-basbakani-scholz-putin-bu-savasi-kazanmamali-2-7219638/"]