Azerbaycan topraklarında bulunan yasa dışı Ermeni silahlı grupların Azerbaycan mevzilerine saldırıları devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 10 Kasım 2020 tarihli üçlü bildirinin hükümlerini ağır şekilde ihlal edilerek yasa dışı Ermeni silahlı grupların Kelbecer ve Laçın bölgelerindeki sıradağlarda bulunan Kırkkız tepesini ele geçirme girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Ermeni silahlı gruplarının saldırılarında Anar Kazımov isimli askerin şehit olduğu belirtilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun gerçekleştirdiği "intikam" operasyonu sonucunda Kırkkız, Sarıbaba ve bir dizi diğer önemli hakim tepelerin kontrol altına alındığı kaydedildi.

SİLAHLI ERMENİ GRUPLARA AİT MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında, yasa dışı Ermeni silahlı unsurlarına ait çok sayıda mevzinin imha edildiği ve eski Ağdere bölgesinin Yukarı Oratağ yerleşimindeki askeri birliğe de hava saldırısı düzenlendiği aktarılan açıklamada, operasyonda yasa dışı silahlı Ermeni grupları üyelerinin etkisiz hale getirildiği ve Ermenilere ait birkaç D-30 obüsü, askeri araç ve büyük miktarda mühimmatın da imha edildiği ifade edildi.

Savunma Bakanlığı, Azerbaycan’ın egemenliğine karşı her türlü terör tehlikesinin ve provokasyonun kararlılıkla önleneceğini ve alınacak tedbirlerin daha da sertleşeceğini açıkladı.

RUSYA, AZERBAYCAN'I SUÇLADI

Dağlık Karabağ'daki Kırkkız tepesindeki Ermeni silahlı oluşumlarına karşı gerçekleştirdiği operasyon hakkında Rusya Savunma Bakanlığı, Azerbaycan tarafının ateşkesi ihlal ettiğini öne sürdü.

Açıklamada, "Birliğin sorumluluk bölgesindeki durum ağırlaşıyor. Kırkkız tepesi bölgesinde, ateşkes rejimi Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından ihlal edildi. Azerbaycan ve Ermenistan taraflarının temsilcileriyle birlikte Rus barışı koruma birliğinin komutanlığı durumu istikrara kavuşturmak için önlemler alıyor" denildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Yasa dışı Ermeni silahlı grupları, sabah saatlerinde Azerbaycan ordusunun Laçın şehri istikametindeki mevzilerini yoğun ateş altına almış ve Anar Kazımov isimli 1 Azerbaycan askeri şehit düşmüştü.

[old_news_related_template title="CIA Şefi'nden sonra Rus istihbarat başkanı da Ermenistan'a gitti" desc="ABD ve Rusya istihbarat şefleri, birkaç gün arayla Ermenistan’ı ziyaret ederek Başbakan Nikol Paşinyan ile Türkiye ve Azerbaycan’la normalleşme ve diğer bölgesel konuları görüştü. Rusya'nın 'arka bahçesi' olarak görülen Güney Kafkasya son dönemde ABD ve Rusya arasında artan bir rekabete sahne oluyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/19/iecrop/ermenistan_16_9_1658223285.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cia-sefinden-sonra-rus-istihbarat-baskani-da-ermenistana-gitti-7257432/"]