Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ile birlikte İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği de hız kazanırken Beyaz Saray'dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Beyaz Saray'a davet ettiğini duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre tarafından yapılan açıklamada Biden'ın iki lider ile "Avrupa'nın güvenliği ile birlikte küresel sorunlarda yakın iş birliğinin güçlendirilmesi ve Ukrayna'ya destek" konularını görüşeceği belirtildi.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Öte yandan, Beyaz Saray basın sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden yönetiminin Türkiye'nin tepkisine rağmen NATO'nun İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine dair fikir birliğine varabileceğinden emin olduğunu söyledi.


Jean-Pierre açıklamalarını Air Force One uçağında gazetecilere yaptı.

[old_news_related_template title="Almanya: Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyeceğine eminiz" desc="Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in olası NATO üyeliğiyle ilgili itirazlarına ilişkin Almanya'dan peş peşe açıklamalar geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/17/iecrop/almanya3-reuters_16_9_1652790812.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/almanya-turkiyenin-gundeme-getirdigi-konular-gorusuluyor-7140217/"]