Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli göçmenlerle ilgili açıklamasına tepki göstermiş,  “Sorun değil Erdoğan. Sizin yollamayacağınızı biliyoruz. Biz gerekirse zorla yollayacağız. Mesele Ensar olmak değil insanları muhacir etmemektir. Biz muhacirliğe son verip insanları vatanlarına kavuşturacağız." demişti, Özdağ daha sonra ise "2023 bir final değil, bir başlangıçtır demişsin. Bu senin için bir final ama Türk milleti için bir başlangıç olacak. Sen gideceksin. Senle birlikte Suriyeliler de gidecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Özdağ ve Erdoğan arasında yaşanan bu atışmayla ilgili ABD merkezli yayın kanalı Bloomberg'den dikkat çekici bir analiz geldi.

Bloomberg, 'Türkiye'de göçmen karşıtı muhalefet politikacısı Ümit Özdağ, Erdoğan'dan daha fazla “beğeni” alıyor' ifadelerinde bulundu. Bloomberg'in analizine göre, Özdağ ilk kez Mayıs ayında ortalama 26 bin 640 beğeni alarak Erdoğan'ın ortalama 18 bin 627 beğenisini geçti.



Özdağ'ın en popüler tweeti olan ve içişleri bakanı ile göçmen politikası konusunda kamuoyu önünde hesaplaşmaya meydan okuyan tweeti oldu.  Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Süleyman Soylu'yu hedef alan, "Ben Zafer Partisi Genel Başkanı olmamın yanı sıra, Ümit Özdağ olarak tek başıma İçişleri Bakanlığı’nın önüne gideceğim. Tek başıma ve silahsız. Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle! Seni İçişleri Bakanlığı’nın önünde bulacağım oğlum! O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11:00’de. Erkeksen orada bekle” sözleri Erdoğan'ın açıklamalarının neredeyse dört katı beğeni topladı.

Bloomberg, partisinin tek bir meclis sandalyesine sahip olmasına rağmen Özdağ'ın, artan göçmen karşıtı söylemleriyle, 20 yıldır iktidarda olan Erdoğan'ı sosyal medyada geçtiğini yazdı.

Bloomberg, Özdağ başta olmak üzere muhalefetin Erdoğan üzerinde oynadığı baskının, hükümette Mayıs ayında bir milyon mültecinin gönüllü olarak Suriye'ye dönüşü için plan yapmasına neden olduğunu da vurguladı.

[old_news_related_template title="Gözler İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinde... Tüm bu tartışmalara katılmayan Avrupa'da bir ülke var: Avusturya" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından gözler Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik başvurusuna çevrilirken, Avrupa'nın göbeğinde yer alan Avusturya'nın NATO'ya neden üye olmadığı da yeniden gündeme geldi. Peki sınırlarını genişleten NATO, Avusturya'yı neden birliğe katamadı? Ya da Avusturyalılar neden birliğe katılmak istemiyor? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/17/iecrop/2022-05-15t154536z_1_je3_rtrlxpp_2_lynxpackager_16_9_1652793333.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/avrupanin-gobegindeki-avusturya-neden-nato-uyesi-degil-7140270/"]

[old_news_related_template title="Ümit Özdağ'dan Erdoğan'a zehir zemberek sözler" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın grup konuşmasındaki sözlerine yanıt veren Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 'Sayın Erdoğan, 20 seneden bu yana Türk devletinin bütün bilgileri, dosyaları, dinlemeleri senin elinde. Benimle ilgili olanlar da...Hadi al onları gel, televizyonda tartışalım. Ama biz televizyonda tartışmadan önce, rahmetli Erbakan hocanın hala kayıtlarda duran iddialarına bir cevap ver kendinle ilgili' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/18/iecrop/zafer_16_9_1652892781.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/umit-ozdagdan-erdogana-zehir-zemberek-sozler-7143026/"]

[old_news_related_template title="Ümit Özdağ'dan Süleyman Soylu'ya tazminat davası" desc="Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya manevi tazminat davası açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/12/iecrop/depophotos_17520950_16_9_1652344543.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-umit-ozdagdan-suleyman-soyluya-tazminat-davasi-7130163/"]