İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti’nin başkanı Oliver Dowden, art arda alınan seçim yenilgileri nedeniyle istifa etti.

Dowden, Başbakan Boris Johnson’a yazdığı istifa mektubunda “Dün parlamentodaki ara seçimler, partimizin için kötü sonuçların alındığı son örnekti. Destekçilerimiz stres içinde ve son gelişmelerden dolayı hayal kırıklığı yaşıyor. Onların duygularını paylaşıyorum” ifadelerini kullandı. “Birileri sorumluluk almalı” diyen Dowden, partide işlerin normalmiş gibi devam edemeyeceğini belirtti.

'YOLA DEVAM EDECEĞİM'

Johnson ise bu sabah yaptığı açıklamada, seçmeni dinleyeceğini ancak “yola devam edeceğini” söyledi.

Covid kısıtlamaları sırasında Başbakanlık ofisinde verilen partiler nedeniyle istifa baskısı altında olan Başbakan Johnson’ın partisi, geçen ay Birleşik Krallık'ta yapılan yerel seçimlerde birçok belediyede yüzlerce sandalye kaybetmişti. Muhafazakar Parti, son olarak da iki ara seçimde ağır bir yenilgi aldı.

Başbakan Johnson, bu ay başında Covid-19 kurallarını ihlal etmesi nedeniyle Muhafazakar Parti meclis grubunda yapılan güven oylamasını kazanmıştı ama parti içinde tepkiler dinmedi.

[old_news_related_template title="Boris Johnson, Partygate skandalı sonrası istifa etmeyecek" desc="Covid-19 kısıtlamaları sırasında kuralları ihlal ettiği ortaya çıkan ve Partygate skandalı olarak adlandırılan olaylara dair hazırlanan raporun tamamının yayınlanmasının ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson, üzgün olduğunu ve istifa etmeyeceğini açıklayarak, “Açıkçası hepimiz hatalar yaptık ve onlardan ders almalıyız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/25/iecrop/boris-twitter-1_16_9_1644437491_16_9_1653506029.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/boris-johnson-partygate-skandali-sonrasi-istifa-etmeyecek-7156085/"]

[old_news_related_template title="İngiltere tarihinin en büyük grevlerinden birine şahit oluyor" desc="İngiltere, İskoçya ve Galler'de demiryolu işçileri, işverenle yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalmasıyla son 30 yılın en büyük grevini başlattı. Üç gün sürmesi planlanan grevde 40 binden fazla işçi yer alacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/21/iecrop/tren-reuters_16_9_1655805350.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ingiltere-tarihinin-en-buyuk-grevlerinden-birine-sahit-oluyor-7206114/"]