Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında Finlandiya ve İsveç, NATO'ya üye olmak isterken Türkiye'nin bu sürece veto vermesi gündem olmuştu. Ankara, özellikle son dönemde İsveç'in üyeliğine karşı çıkarken Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklamalar geldi.

Hırvatistan'da temaslarda bulunan Çavuşoğlu konuyla ilgili konuştu. Çavuşoğlu, "PKK, terör örgütüdür. Sadece Türkiye’ye değil, İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar veriyor. PKK, İsveç'in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor" dedi.

Çavuşoğlu terör örgütü PKK'ın son dönemde İsveç'te propaganda yaptığına da dikkat çekerek, "Terörle mücadelede İsveç kanunlarının, yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor" dedi. Çavuşoğlu, "PKK, terör örgütüdür. Sadece Türkiye’ye değil, İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar veriyor. PKK, İsveç'in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor" yorumunu yaptı.

Çavuşoğlu geçmişte terör örgütüyle bağlantılı olan İsveçli siyasetçi Emine Kakabaveh ile ilgili de konuştu. Çavuşoğlu, "Zaten PKK destekçisi bir milletvekili var, o da sürekli İsveç hükümetini adeta rehin almış, sürekli tehdit ediyor. İsveç içinde de görüyoruz, İsveç'in NATO üyesi olmasını istemeyen yetkililer de var, kurumlar da var. Ama özellikle bu YPG/PKK terör örgütü her türlü çabayı sarf ediyor, adeta rehin almış durumda. Biz bu nedenle zaten İsveç'in NATO üyesi olabilmesi için terörle mücadele konusunda somut adımlarını görmek istiyoruz diye sık sık hatırlatıyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Türkiye ile İsveç arasında kriz yaratan siyasetçi bu sefer şaşırttı: Ona güveniyorum" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iadesini istediği İsveçli siyasetçi Emine Kakabaveh yine ülkenin gündeminde... Terör örgütü PKK/YPG/PYD'ye destek olunması karşılığında İsveç hükümetinin düşmesini engelleyen siyasetçinin kritik bir oylama öncesinde yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/17/iecrop/kakabaveh-reuters_16_9_1655460175.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/turkiye-ile-isvec-arasinda-kriz-yaratan-siyasetci-bu-sefer-sasirtti-ona-guveniyorum-7199139/"]