Tayland'da yaşayan ve cesetlere tapan bir tarikatın lideri olan 75 yaşındaki Thawee Nanra, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Chaiyaphum ormanlık gölgesinde tutuklandı

Tarikat liderinin, ormanda 11 ceset bulunmasının ardından tutuklandığı bildirildi. Tayvan polisi, önceki gün Thawee Nanra'nın sazdan yapılmış evine baskın düzenledi.

'Bütün dinlerin babası' olduğunu iddia eden Nanra, polis tarafından yarı çıplak bir şekilde tutuklanırken, müritleri de olaya tepki gösterdi. Polis ile Nanra tarikatının üyeleri arasında itiş kakış yaşandı.Yetkililerin evde 11 kişinin cesedini bulduğu bildirilirken cesetlerin, Nanra’nın takipçilerine ait olduğu öne sürüldü. Chaiyaphum Valisi Kraisorn Kongchalad, Thawee’nin 10’dan fazla müridinin onunda birlikte yaşadığını söyledi.

Tarikat lideri, ruhların cennete dönmesini beklemek için cesetleri sakladığını söyledi.

LİDERLERİNİN İDRAR VE BALGAMINI ŞİFA SAYIYORLAR


Müritlerin yetkililere Nanra’nın idrarının ve balgamının şifalı olduğuna inandıklarını söylediği belirtildi.

Nanra, memurlara, tüm takipçilerinin isteyerek orada olduğunu söyleyerek, 'Kimseyi burada kalmaya veya istemediği bir şeyi yapmaya zorlamadım' dedi.

Tarikat lideri, orman arazisine tecavüz ve halk sağlığı yasasını ve hastalık kontrol yasasını ihlal suçlamasıyla tutuklandı.

Yetkililer, liderin orman evinin uzak konumu nedeniyle, grubun dört yıldan fazla bir süredir kimsenin farkına varmadan var olduğuna inanıyor. Ancak geçtiğimiz haftalarda grupla ilgili haberin sosyal medyada yayılmasının ardından tarikat ifşa oldu.

4 YILDIR ORADA YAŞIYORLAR

Chaiyaphum Valisi  Kraisorn bu tip eylemlerin modern zamanlarda hâlâ devam ettiğini öğrendiğinde hayrete düştüklerini belirtti. Vali, “Böyle bir batıl inancı sahiplenenlerin olduğunu görmek epey rahatsız edici. Ancak bu artık sadece kişisel bir inanç meselesi değil. Elimizde cesetler var ve bu kişilere dair gerçekleri ortaya çıkarmak için tüm kurumlarla birlikte çalışmamız gerekecek.” dedi.

Tayland’ın büyük bir çoğunluğu Budizm’e inanıyor. Ancak birçok kişi de Budizm’in dışında inançlara sahip. Yetkililer Nanra’nın evinin gözden uzak bir yerde olması nedeniyle fark edilmeden 4 yıl boyunca orada yaşadığını ifade ediyor.

YAŞANANLARI İFŞA ETTİ 

Grubun insanlardan uzak yaşamı Nanra’nın müritlerinden birinin kızının bir sosyal medya fenomeni aracılığıyla yaşananları ifşa etmesinin ardından sona erdi.

İsmi açıklanmayan kız yaptığı açıklamada, 'Annemi ziyarete gittim. Kadınlar ve erkekler ilginç kıyafetler giymeye zorlanmıştı. Herkes siteye girmeden önce ayakkabılarını çıkarmak zorunda kaldı. Ama daha da şok edici olan şey, annemin liderin balgamını yüzüne sürmesini ve adamın kaşkolunu yemesini izlememdi. Bölgede, müritlerin 11 cesedi vardı. Annem de bana burada öleceğini söylemişti." dedi.

[old_news_related_template title="Toplu düğün töreninde skandal: Kız kardeşler yanlış damatla evlendi" desc="Düğün geleneğinin çok yoğun ve aktif olduğu Hindistan'da düzenlenen bir toplu düğün merasiminde şaşkınlık yaratan bir olay yaşandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/11/iecrop/hint-depo_16_9_1652247367.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/toplu-dugun-toreninde-skandal-kiz-kardesler-yanlis-damatla-evlendi-7127445/"]

[old_news_related_template title="Muharrem İnce: Nesin Vakfı’na yasak, tarikat ve cemaatlere serbest!" desc="Yazar Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı’nın hesaplarına İstanbul Valiliği tarafından bloke koyulduğunu oğlu matematikçi Ali Nesin, sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuştu. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce sosyal medyadan karara tepki göstererek, 'Gençlere, çocuklara matematik öğreten Nesin Vakfı’na yardım toplamak yasak, tarikat ve cemaatlere serbest!' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/10/iecrop/nesin-vakfi_16_9_1652177156.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/muharrem-ince-nesin-vakfina-yasak-tarikat-ve-cemaatlere-serbest-7125911/"]

[old_news_related_template title="ABD'li turist, paraşütte heyecandan bayıldı" desc="Antalya'da tatilini geçiren ABD'li turist, Konyaaltı sahili üzerinde yamaç paraşütüyle çiftli atlayış sırasında heyecandan bayıldı. Pilot Metehan Göller, kısa süreliğine bilincini yitiren turisti kendisine getirip uçuşu tamamladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/11/iecrop/2-5_16_9_1652255240.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/abdli-turist-parasutte-heyecandan-bayildi-7127793/"]

[old_news_related_template title="Tayland Kralı'nın yeni oyuncağı ortaya çıktı: 500 milyon dolar harcadı" desc="Tayland'ın çılgın kralı Maha Vajiralongkorn'un kendisine yaklaşık 500 milyon dolarlık bir Boeing 777-300ER satın aldığı ortaya çıktı. Uçağın içinden çekilmiş fotoğraflar sızdırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/08/iecrop/tayland-depo_16_9_1644309516.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/tayland-kralinin-yeni-oyuncagi-ortaya-cikti-500-milyon-dolar-harcadi-6939565/"]