Mannheim kent merkezinde yapılan eylemde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle, Canan Kaftancıoğlu'na verilen siyasi yasağı da içeren ceza kınandı.

Birlik Başkanı Mehmet Yıldırım, "Burada CHP yalnız değil. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da verdiği destek bizi sevindiriyor. Canan Kaftancıoğlu'nun kimsesiz olmadığını, iktidarın keyfi ve tamamen siyasi uygulamaları ile yargı üzerinde kurduğu baskıları sonucu bu cezanın çıktığını biliyoruz. Bu cezayı kabul etmiyoruz. Hak, hukuk, adalet yolunda Kaftancıoğlu'nun siyasi hayatına devam edeceğine inanıyoruz" dedi.

Kentin ünlü meydanındaki eylem ve açıklamaları, Almanlar da ilgiyle izledi.

Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki çeşitli CHP örgütleri de, açıklamalar yaparak Kaftancıoğlu kararını eleştirdi. CHP yurt dışı birliklerinden yapılan ortak açıklamada ise, "Yargıyı sopa gibi kullanarak muhalefeti susturmak isteyen iktidarın bu oyunu bozulacak" denildi.
[old_news_related_template title="Kaftancıoğlu, sığınmacılar, karikatür tartışması... İBB Meclisi'nde gerginlik" desc="İBB Meclisi’nde AKP grubu, bazı kesimlerin tepki gösterdiği Kadıköy Gazhane’nin duvarındaki çizimi gündeme getirdi. Açıklama yapan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı çizimin Karikatür Festivali kapsamında yapıldığını belirterek 'Ülkemizin değerli karikatüristlerinin eserlerini başka yerlere yormaya çalışmak ancak AK Parti zihniyetinin yapabileceği iştir' dedi. Kaftancıoğlu'na verilen ceza ve sığınmacıların da gündeme geldiği Meclis'te zaman zaman tansiyon yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/16/iecrop/ibb-meclis-sozcu_16_9_1652728172.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kaftancioglu-siginmacilar-karikatur-tartismasi-ibb-meclisinde-gerginlik-7138763/"]