ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya Amerikan askeri göndermeyeceğini sık sık açıklasa da ABD medyası dikkat çekici bir iddiayı ortaya attı.

Ülkenin çok okunan gazetelerinden New York Times, CIA ajanlarının, Ukrayna'da bulunduğunu ve Kiev'e kritik istihbarat desteği sağladığını yazdı. Gazete, Ukrayna'da bulunan CIA personelinin istihbarat paylaşımı konusunda çok önemli bir rol üstlendiğini yazdı. CIA ajanlarının istihbarat ve terörle mücadele ekipleriyle yakın temasta çalıştığı kaydedilirken bölgede ABD'lilerin yanı sıra Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada'dan da komandoların bulunduğu öne sürüldü.

Bu ülkelerden gelen komandoların Ukrayna ordusuna destek vererek eğittiği de kaydedildi.


[old_news_related_template title="Biden kendisine verilen talimatları yanlışlıkla ifşa etti: Oturacaksın, konuşacaksın, kalkacaksın" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'ın Roosevelt Odası'nda valiler, işçi liderleri ve özel şirket temsilcileriyle yaptığı toplantıda açıklamalarda bulundu. Son dönemde kameralar karşısında yaptığı gaflarla gündemden düşmeyen Biden'a yardımcıları tarafından verilen 'talimat listesi' ise kameralara yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/24/iecrop/biden-depo1_16_9_1656052583.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/biden-kendisine-verilen-talimatlari-yanlislikla-ifsa-etti-oturacaksin-konusacaksin-kalkacaksin-7211733/"]