Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlalleriyle gündemden düşmeyen Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret etti. Şi’nin ziyareti, Uygur Türkleri ve diğer azınlıkların "yeniden eğitim" gerekçesiyle toplama kamplarına alınmasının ardından Doğu Türkistan'a yaptığı ilk ziyaret oldu.

ABD ve bazı Batılı ülkeler, Çin'in Uygurlara yönelik baskıcı politikalarını "soykırım" olarak niteliyor ve bu nedenle Çin’e yaptırım uyguluyor.

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua, Devlet Başkanı Şi’nin 2014'ten bu yana ilk kez Sincan'a gittiğini ve bölgedeki uygulamaları övdüğünü aktardı. Devlet medyası, bölgede incelemelerde bulunan ve dans gösterilerini izleyen Şi'nin yerel halkla ve yetkililerle sohbet ettiğini gösteren görüntüleri de paylaştı.

[old_news_related_template title="Çin'in kamplara gönderdiği Uygur Türklerinin fotoğrafları yayınlandı" desc="Çin’in Sincan’daki Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarıyla ilgili bugüne kadar bilinmeyen ayrıntılar, BBC’nin yayınladığı binlerce belge ve fotoğrafla ortaya kondu. Polis bilgisayarlarının hacklenmesi sonucu elde edilen belgeler, bölgedeki birçok kişinin sadece Müslüman oldukları için gözaltı kamplarına yerleştirildiğini gösteriyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/24/iecrop/sincan0-bbc_16_9_1653372676.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cinin-kamplara-gonderdigi-uygur-turklerinin-fotograflari-yayinlandi-7152451/"]

[old_news_related_template title="Fransa Meclisi, Çin'in Uygur politikasını 'soykırım' olarak tanıdı" desc="Fransa’da Ulusal Meclis, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını 'soykırım' olarak tanıma kararını kabul etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/20/iecrop/fransa-reuters_16_9_1642684820.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/fransa-meclisi-cinin-uygur-politikasini-soykirim-olarak-tanidi-6900938/"]