Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Rusya ile Ukrayna arasında 40 günü aşkın bir süredir devam eden savaş ile ilgili konuştu.

Ukrayna'da kimyasal saldırı olması durumuna karşı hazırlıklar yapıldığını söyleyen Kluge, "Şu an bölgede belirsizlik olduğu için savaşın çok daha kötüye gitmeyeceğine dair bir garanti yok. Dünya Sağlık Örgütü bütün senaryoları değerlendiriyor ve Ukrayna halkını etkileyebilecek toplu yaralanmadan kimyasal saldırılara karşı hazırlıklara devam ediyor" dedi.

Kluge, Dünya Sağlık Örgütü ile Avrupa Birliği'nin koordineli çalışmaya devam ettiğini söylerken, DSÖ'nün bölgeye 185 tonluk tıbbi malzeme gönderdiğini ve 125 tonluk malzeme ve ekipmanın da yolda olduğunu dile getirdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün veri tabanında yer alan bilgilere göre savaşın başlamasından beri Ukrayna'daki sağlık merkezi altyapılarına 91 saldırı düzenlendi ve bu saldırılarda 73 insan yaşamını yitirdi. Bu saldırıların hangi ülkeye mensup askerler tarafından gerçekleştirildiği açıklanmadı.
[old_news_related_template title="Uzmanlar açıkladı: Corona virüsün son zamanlardaki 9 yeni semptomu: Soğuk algınlığı ve gripten farklı olarak..." desc="Son dönemde pandemiden endemiye döneceği konuşulan ve tüm dünyada 6 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan Covid-19'a yakalananlarda görülen yeni semptomlar ortaya çıktı. Ayak ve el parmaklarında görülen kızarıklardan ishale kadar işte uzmanların yayınladığı corona virüsüne yakalananlarda görülen 12 semptom... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/04/iecrop/covis_16_9_1649071318.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/uzmanlar-acikladi-corona-virusun-son-zamanlarda-ortaya-cikan-9-yeni-semptomu-soguk-alginligi-ve-gripten-farkli-olarak-7053283/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna'dan Rusya uyarısı: Tekrar Kiev'e saldıracaklar" desc="Geçen hafta İstanbul'da gerçekleşen barış görüşmeleri sonrasında Rusya'nın Kiev yakınlarından ayrılması uluslararası kamuoyunda umut yaratırken, Bucha bölgesinde sokaklarda yüzlerce ceset ve toplu mezar bulunması büyük tepki çekmişti. Fakat Ukraynalı üst düzey yetkililer, 'Rusya tekrar Kiev'e saldırabilir' uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/07/iecrop/tank-reuters_16_9_1649331708.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukraynadan-rusya-uyarisi-tekrar-kieve-saldiracaklar-7060127/"]