Türkiye ile İsveç arasındaki NATO gerilimi devam ederken, önceki dikkat çekici bir oylama yapılmıştı. İsveç hükümetinin düşmesine sebep olacak güvensizlik oylamasında ülkenin adalet bakanı Morgan Johansson'a destek ise İsveçli siyasetçi Emine Kakabaveh'ten gelmişti.

Parlamentoda oyların eşit olduğu bir dönemde Kakabaveh, adalet bakanına destek olmuş ve bu şekilde oy kullanmıştı. Kakabaveh'in aleyhte oy kullanması durumunda İsveç hükümetinin düşmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

Fakat Kakabaveh, bu oyu atmasının karşılığında Stockholm hükümetinden aldığı vaatleri ilk kez kamuoyu ile paylaştı. Bağımsız vekil olarak görevini sürdüren Kakabaveh, "Bu şekilde oy kullanmam karşılığında İsveç hükümetinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt 'savaşçılara' desteğe devam etme garantisi aldım" dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEĞİ GARANTİLEMİŞ

Bir dönem terör örgütleriyle içli dışlı olan Kakabaveh, "Üzücü bir şekilde bütün Avrupa ülkeleri Erdoğan'a karşı sessiz kalıyor fakat ben kalmayacağım" ifadesini kullandı. 1991 yılında Türkiye üzerinden İsveç'e kaçan Kakabaveh sözlerini, "Sosyal Demokratların, Suriye'nin kuzeydoğusuna, YPG'ye ve YPJ'ye destek sağlamasının garantisini almayı başardım" dedi. Kakabaveh'in sözünü ettiği YPG ve YPJ terör örgütü PKK'nın uzantıları olarak biliniyor.

2008'den beri İsveç'te siyasete atılan Kakabaveh daha önce terör örgütü PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılmasına varacak taleplerde bulunmuştu.

[old_news_related_template title="Erdoğan dün İsveç devlet TV'sini eleştirmişti: Yanıt geldi" desc="Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasındaki NATO gerilimi tırmanıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı 'İsveç devlet televizyonunda terörist liderlerin söyleşisi yayınlandığı sürece bunlara 'buyurun NATO'ya girin' diyemeyiz' sözlerine yanıt geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/09/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1654771412.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/erdogan-dun-isvec-devlet-tvsini-elestirmisti-yanit-geldi-7183771/"]

[old_news_related_template title="Ülkeyi karıştıran PKK yanlısı İsveçli siyasetçi resmen tehdit etti, taleplerini sıraladı" desc="Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından Finlandiya ile birlikte NATO'yla yakınlaşma sürecine giren İsveç'te gündem terör örgütü PKK ve uzantılarıyla organik bağı olan siyasetçi Emine Kakabaveh... Dün İsveç hükümetinin düşmesini bir oyla engelleyen Kakabaveh, buna karşılık terör örgütüne yeterli destek verilmediğini öne sürerek tehditlerini sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/08/iecrop/kakabaveh_16_9_1654662787.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ulkeyi-karistiran-pkk-yanlisi-isvecli-siyasetci-resmen-tehdit-etti-taleplerini-siraladi-7181096/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın İsveç Başbakanı'ndan talebi ortaya çıktı: O bakanın kovulmasını istiyor" desc="İsveç medyasına konuşan kaynaklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya girmesine yeşil ışık yakması için talebini açıkladı. Kaynaklar Erdoğan'ın talebi İsveç Başbakanı Andersson'a ilettiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/06/iecrop/isvec-reuters_16_9_1654502816.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/erdoganin-isvec-basbakanindan-talebi-ortaya-cikti-o-bakanin-kovulmasini-istiyor-7177191/"]