Teksas'ta yaşayan 65 yaşındaki Yaser Said, 18 yaşındaki Amina Said ve 17 yaşındaki Sarah Said'in öldürmekten dolayı müebbet hapis cezası aldı.

Daily Mail'in haberine göre, iki genç kızını, 2008'de, "namus cinayeti" sebebiyle vurup öldüren Said, pazartesi günü hakim karşısına çıktı.

Kızlarını öldürdüğünü inkar eden Mısırlı baba, mahkemeye, o akşam onları takside bıraktığında kızların "kesinlikle" hayatta olduklarını ve ve takip edilmekten korktuktan sonra kaçtığını söyledi.

Taksi şoförü de, kendisinin ve kızlarının akşam yemeğine gittiklerini, kendilerini takip ettiğini düşündüğü kişiden, kızları taksisine bırakıp otobüsü farklı bir yöne alarak kaçmaya çalıştığını açıkladı.

Amina Said, Sarah Said...

"MÜLKİYET VE KONTROL TAKINTILI"


Ancak savcı Lauren Black, jüri üyelerine babanın "mülkiyet ve kontrol takıntısı" olduğunu söyledi.

Kız kardeşler, 2008'de, bir otelin otoparkına park etmiş bir takside vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Jüri üyeleri, Sarah Said'in cep telefonuyla 911'i arayıp operatöre babasının onu vurduğunu ve ölmek üzere olduğunu söylediğini duydu.

Öldürülmelerinden bir hafta önce, genç kızlar ve anneleri Dallas'ın Lewisville banliyösündeki evlerinden kaçtılar ve Said'den kaçmak için Oklahoma'ya gittiler. Kız kardeşlerin erkek arkadaşları da onlara katıldı.

Yaser Said, İslam Said, Amina Said, Sarah Said...

OĞLU VE KARDEŞİ DE SUÇLU BULUNDU


Said'in, Amina'nın gayrimüslim bir erkek arkadaşı olduğunu keşfettikten sonra ve onların "fazla Amerikalı" olduklarını düşündüğü için "namus cinayetini" işlediği tahmin ediliyor.


Kızların arkadaşlarına babalarının onları takıntılı bir şekilde kontrol ettiğini ve gittikleri her yerde onları gözetliyor olmasından korktuklarını söylediği bildirildi.

Cinayetlerin ardından Said, FBI'ın en çok arananlar listesine alındı. Sonunda Ağustos 2020'de Dallas'ın yaklaşık 35 mil kuzeybatısındaki Justin'de tutuklandı.

Oğlu İslam Said ve kardeşi Yassim Said de, tutuklanmaktan kaçmasına yardım etmekten suçlu bulundu.