Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bu güne dek "yakın müttefiki" olarak tanımladığı Rus mevkidaşı Vladimir Putin’e Ukrayna işgali nedeniyle sert eleştiriler yöneltti.

Putin’i Ukrayna’da masum sivilleri öldürmekle suçlayan Duterte, “Ben suçluları öldürüyorum, çocukları ve yaşlıları öldürmüyorum” dedi. Kabine toplantısında konuşan Duterte, “Birçok kişi benim ve Putin’in katil olduğumuzu söylüyor. Ama ben suçluları öldürüyorum. İki farklı dünyadayız” diye konuştu.

Duterte, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Filipinler dahil birçok ülkede petrol fiyatlarında yaşanan artışı da eleştirdi.

Ülkesinde uyuşturucu kaçakçılarına yönelik sert uygulamalarla eleştirilerin hedefi olan ve yakın zamanda görevden ayrılmaya hazırlanan Duterte, daha önce Putin’den “idolüm ve dostum” diye bahsetmişti.

[old_news_related_template title="Filipinler'de seçimi eski diktatörün oğlu Marcos kazandı" desc="Filipinler'de devlet başkanlığı seçimini ülkeyi 21 yıl yöneten eski diktatör Ferdinand Marcos’un oğlu Ferdinand “Bongbong” Marcos kazandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/10/iecrop/marcos-iha1_20429617_16_9_1652178653.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/filipinlerde-secimi-eski-diktatorun-oglu-marcos-kazandi-7126007/"]