Fransa’nın başkenti Paris’te öğretmen ve veliler sokağa indi. Öğretmenler protestoda, devletin kendilerini korumadığını, okullara sadece kumaş maske dağıttıklarını ve Covid-19’un Omicron mutasyonu vakaları artarken gerekli önlemlerin alınmadığını ifade etti. Fransa’daki veliler eğitimde tedbir alınmaması nedeniyle çocuklarını okula gönderme konusunda karmaşa yaşadıklarını belirtti.

Fransa’da okullar grev kararı alırken, Fransa Milli Eğitim Bakanı Bakanı Jean-Michel Blanquer öğretmenleri "virüse karşı grev yapmakla" suçladı. Başta öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından eleştirilen Eğitim Bakanı Blanquer hakkında öğretmenler, istifa talebinde bulundu.

Fransa’da 5. Cumhuriyet döneminin en önemli grevlerden birinin yaşandığına dikkat çekilen gösteride, yer alan pankartlarda 48 bin 950 okulun en az yarısının kapandığı kaydedildi.
Okullarda personel eksikliği, hasta öğretmenler ve grevciler nedeniyle 2008'den beri zorunlu olan asgari hizmet her yerde sağlanamıyor.

Hareketi destekleyen Uyum Sağlayan Öğrenci Velileri Derneği (FCPE) öğrencileri evde tutma çağrısında bulundu. Öğretmen ve veliler bugün başlayan protestoların ülke çapında devam edeceğini duyurdu.

Öğretmenler ve velilerin protestosuna destek vermek üzere yürüyüş kortejine giren, Paris Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklayan Anne Hidalgo, göstericiler tarafından tepki topladı.

[old_news_related_template title="Fransa, İngiliz turistlere yönelik Covid-19 kurallarını gevşetiyor" desc="Fransa hükümeti, yarından itibaren İngiltere’den gelen yolculara uygulanan zorunlu karantina ve seyahat nedeni belirtme kuralını kaldırarak, tedbirleri gevşetme kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/13/iecrop/ucak-reuters_16_9_1642073537.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/fransa-ingiliz-turistlere-yonelik-covid-19-kurallarini-gevsetiyor-6885955/"]

[old_news_related_template title="Fransa'da sağlık çalışanları sokağa indi" desc="Fransa'nın başkenti Paris’te sağlık çalışanları, kötü çalışma şartlarının düzeltilmesi ve maaşlarının iyileştirilmesi talebiyle sokaklara döküldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/11/iecrop/fransa-iha_16_9_1641920690.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/fransada-saglik-calisanlari-sokaga-indi-6882333/"]