Fransa’da 102 Parlamento üyesi, ortak bir bildiri yayınlayarak Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyindeki olası operasyonuna karşı olduklarını duyurdu.

Senatör Laurence Cohen’in girişimiyle farklı siyasi gruplardan 102 parlamenter, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı bildiriye, “Erdoğan’ın savaş çılgınlığına karşı çıkılmalı” başlığı atıldı.

Fransız parlamenterler tarafından kaleme alınan bildiride, Türk hükümetinin, "Ukrayna savaşı ile NATO'da merkez rolünü oynama stütüsünden faydalanarak Suriye'nin kuzeyindeki saldırıları yoğunlaştırmak için Atlantik İttifakı'nın onayını elde etmeye çalıştığını" öne sürüldü.

Erdoğan, güney sınırları boyunca 30 km derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak istediklerini duyurmuş ve Suriye'nin kuzeyine yeni operasyon sinyali vermişti. Ancak operasyona şu ana kadar ABD, Rusya ve İran, bölgeyi istikrarsızlaştıracağı gerekçesiyle karşı çıktı.

[old_news_related_template title="Suriye'de teröristlerin Türkiye yalanı çürüdü: IŞİD'lileri sınıra gönderiyorlarmış" desc="Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyonu bölgede hareketliliğe sebep olurken dikkat çekici bir iddia Suriye medyasından geldi. Türkiye'nin olası operasyonunun 'IŞİD'le mücadeleye zarar vereceğini' iddia eden terör örgütlerinin IŞİD'li mahkumları kalkan olarak kullandığı öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/28/iecrop/suriye-reuters_16_9_1659010989.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/suriyede-teroristlerin-turkiye-yalani-curudu-isidlileri-sinira-gonderiyorlarmis-7275348/"]

[old_news_related_template title="Suriye'de yeni gerilim: Esad güçleri ayaklanan yerel halkla çatıştı" desc="Dünyada gözler Türkiye'nin de operasyon hazırlığı yaptığı Suriye'nin kuzeyine çevrilmişken, ülkenin güneyinde genelde sakin olan Dürzi kenti Süveyda'da Beşar Esad güçleriyle yerel halka arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/28/iecrop/suriye2-reuters_16_9_1659000540.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/suriyede-yeni-gerilim-esad-gucleri-ayaklanan-yerel-halkla-catisti-7274829/"]