Çok sayıda Türk öğrencinin mahsur kaldığı Ukrayna’nın Rusya ile sınır şehri Harkov’da sivil halkın üstüne bomba yağdırılıyor.

Evlerinde mahsur kalan, kenti terk edemeyen ve sığınaklara gidemeyen onlarca Türk, kentte büyük tehlike yaşıyor.

image small

"EVİMİZE BOMBA İSABET ETTİ, APAR TOPAR TERK ETTİK"

SÖZCÜ’nün gündeme getirdiği Harkov’daki evlerinde mahsur kalan Türk öğrencilerin evine bomba isabet ettiği öğrenildi.

image small

SÖZCÜ’ye konuşan Türk öğrenci Abdurrahman Serenay, “Evimize bomba isabet etti. Apar topar her şeyi alıp binayı terk ettik. 3 Türk arkadaşımızla tren istasyonuna sığındık” dedi.

BÜYÜK TEHLİKE YAŞIYORLAR

Abdurrahman Serenay, “Binayı terk edip metro güzergahında ilerlerken, yanımızdaki evleri ve araçları bombaladılar. Yolda 2 ceset gördük” diye konuştu.

image small

500 VATANDAŞ TREN İSTASYONUNA SIĞINDI

Metro istasyonundaki Türklerin gergin bekleyişinin görüntüleri SÖZCÜ Whatsapp Haber Hattı’na ulaştırıldı. İstasyona yaklaşık 500 Türk vatandaşının sığındığı öğrenildi.

image small

Türk vatandaşları, acilen hükümetten yardım bekliyor.

Rus ordusunun sivil yerleşim yerlerini bombaladığı Ukrayna'nın Harkov kentinde, bir sivil araç kamerası yolun ortasına düşen bombayı kayıt altına aldı. Yine Harkov'da yol ortasına düşen bir füzenin şans eseri patlamadığı anlar kayıt altına alındı.

[old_news_related_template title="Ukrayna'dan tahliye edilen 55 kişi daha Türkiye'de" desc="Rusya'nın Ukrayna'da sürdürdüğü askeri harekatta Kiev Büyükelçiliği'ne sığınan Türk vatandaşlarının tahliyesi sürüyor. 55 kişilik kafile daha otobüsle Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yaptı. Kiev'e gezmek için gittiğini belirten Mustafa Kılıç, 'Yaklaşık 300 kişi elçilik binasında bekliyor' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/28/iecrop/resim4_19917389_16_9_1646052422.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ukraynadan-tahliye-edilen-55-kisi-daha-turkiyede-6980138/"]

[old_news_related_template title="Google, Ukrayna'daki vatandaşları korumak için haritalara müdahale etti" desc="Google, Rusya tarafından işgal edildiğinden Ukrayna'daki kullanıcıların güvenliğini korumak için Google Haritalar tarafından sunulan canlı trafik özelliklerini geçici olarak devre dışı bıraktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/28/iecrop/google_maps-depophotos_16_9_1646051920.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/google-ukraynadaki-vatandaslari-korumak-icin-haritalara-mudahale-etti-6980008/"]