Çalışma alanı planlama şirketlerinden biri olan Condeco tarafından yayınlanan bir araştırmada, çalışanların üçte birinden fazlasının hibrit çalışmanın zihinsel ve fiziksel sağlıklarını iyileştirdiğini söylediği belirtildi. Araştırma, hibrit bir modelin çalışanların iş-yaşam dengesini iyileştirdiği konusunda daha önce yapılan araştırmaları yeniden doğruluyor.

Pandemiyle beraber değişen çalışma hayatında hibrit çalışma pek çok şirketin benimsediği yeni çalışma sistemi haline geldi. Condeco da çalışma şartlarına ve çalışanların ihtiyaçlarına odaklandığı yeni araştırmasında hibrit çalışmanın önemine yeniden dikkat çekti.

Araştırmaya göre, çalışanlar hibrit çalışma programları üzerinde daha fazla özerklik ve bağlantıda kalmak için daha güvenilir teknoloji istiyor. Örneğin; IBM Security ve Morning Consult tarafından 2020 yılında yapılan bir araştırma, evden çalışan insanların yüzde 53'ünden fazlasının iş için kişisel dizüstü bilgisayar kullandığını ortaya koydu.


ŞİRKET YÖNETİCİLERİNE ÜÇ ÖNERİ:


1. "Hibrit çalışmayı sağlamak için doğru teknolojiyi edinin"

Fortune'ın haberine göre; dizüstü bilgisayarların ve masaüstü bilgisayarların satışlarının 2014'ten beri en yüksek rakamlara ulaştı. Artışın, pandemi sırasında çoğu çalışanın evden çalışmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Condeco'nun anketine göre; çalışanların yarısından fazlası, şirketlerinin hibrit programı desteklemek için doğru teknolojiyi kullandığı konusunda hemfikir, ancak aynı zamanda da şirketlerinin dijital araçlarla ilgili çalışan geri bildirimlerine açık olmadığını belirtiyorlar.

2. "İş-yaşam dengesi çalışanlar için hâlâ önemli"

Duygusal esenlik, pandemi sırasında çalışanların en önemli önceliklerinden biri haline geldi ve bu da iş-yaşam dengesi iyi olan şirketlere katılma isteklerini ortaya koydu. Condeco'nun araştırması, katılımcıların yüzde 34'ünün hibrit bir modelde çalışmanın fiziksel ve zihinsel sağlıklarını olumlu yönde etkilediğini söylediğini ortaya koydu.

Condeco'nun CEO'su ve kurucusu Paul Statham, "Ticari açıdan bakıldığında, daha mutlu ve sağlıklı çalışanlar, daha üretken çalışanlar demek, bu da bu yeni çalışma biçiminin tam olarak teşvik ettiği şey" dedi.



3. "Çalışanların kendi programlarını yapmalarına izin verin"

Condeco'nun verilerde, çoğu çalışan kendilerine verilen çizelgeler yerine; hangi günlerde ofise geleceklerini ve hangi günlerde evden çalışacaklarını belirleme esnekliğinin verilmesini istediği vurgulanıyor. Ankete katılan çalışanların yüzde 62'si mevcut hibrit çalışma programlarından memnun ve tam zamanlı olarak ofise dönen çalışanların yüzde 50'si programlarının daha hibrit olmasını istiyor.

Statham, "Özgürlüğe izin vermemek, iş gücünü olumsuz etkiliyor. Şirketler çalışanlarını dinlemek zorunda. Çalışanlarınız sizin işiniz. Çalışanlarınızla birlikte çalışmanız gerekir, onlara ne yapacaklarını dikte etmemelisiniz."

[old_news_related_template title="Hibrit çalışma modeli çalışanlara sunulan olanakları da değiştirdi" desc="Pandemiyle beraber değişen iş hayatında şirketler hibrit modeli benimsemeye başlarken, yeni sistem bazı sorunları da beraberinde getirdi. Geleneksel çalışma sisteminde çalışanlara sunulan olanaklar hibrit modelde hiçbir şey ifade etmiyor, düzen değişiyor beklentiler de değişiyor. Ek maaş, esnek izin politikası, sunulan yan hakların dijitalleşmesi gibi yeni olanaklar şirketlere adapte ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/hibrit_model1-shutterstock_16_9_1629184097.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/hibrit-calisma-modeli-calisanlara-sunulan-olanaklari-da-degistirdi-6597671/"]

[old_news_related_template title="Hibrit çalışma modeli en çok kadınları etkileyecek" desc="Uzaktan çalışan on çalışandan dördü, çalışmalarının daha az değerlendirildiğini, daha az tanındıklarını, terfi alma olasılıklarının daha düşük olduğunu söylerken, her dört çalışan kadından birinin de çocuk bakımı ve ev işleri nedeniyle çalışmayı tamamen bırakmayı düşündüğü ortaya çıktı. Yeni çalışma düzeninin getirdiği dezavantajları ve yöneticilerin bu durumla nasıl baş edebileceklerini uzmanlar anlatıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/07/iecrop/hibrit_calisma-shutterstock_16_9_1623045780.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/uzmanlar-hibrit-calisma-modelinin-dezavantajlarini-anlatiyor-6472745/"]

[old_news_related_template title="Bir CEO'dan ofislere dönüş itirafı: 'Uzaktan çalışırken verimlilikte rekor kırdık'" desc="Amerika'da finansal hizmetler şirketi olarak faaliyet gösteren Gravity Payments'ın CEO'su Dan Price, normalleşmeye çalışan dünyada ofise dönme konusunda ısrarcı olan CEO'ların neden yanılıyor olduklarını Guardian'a anlattı. Price, şirketin uzaktan çalışırken elde ettiği verimliliğe dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/09/iecrop/ofise_donus-shutterstock_16_9_1625814298.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/bir-ceodan-ofislere-donus-itirafi-uzaktan-calisirken-verimlilikte-rekor-kirdik-6528209/"]