Daily Mail'de yer alan habere göre, İngiliz milletvekilleri kozmetik pazarında bir kısıtlama talep etti.

Sağlık ve Sosyal Bakım Komitesi, hükümetin beden imajından memnuniyetsizlikle bağlantılı risklerin ölçeğini anlamak için "yeterince çaba göstermediğini" söyledi.

Ayrıca, bir lisans rejimi getirerek, dudak dolgusu ve botoks da dahil olmak üzere, cerrahi olmayan kozmetik prosedürlerin reçetesiz uygulanmasına son verilmesi çağrısında bulundu.


SON YILLARDA PATLAMA YAPTI


Mevcut kurallara göre, Birleşik Krallık'ta bir estetisyenin herhangi bir zorunlu niteliğe ihtiyacı yok. Bu, herkesin bir eğitim kursuna gidebileceği ve ardından dolgu uygulaması yapmasına izin verileceği anlamına geliyor.

Çoğu genç kadın olan binlerce İngiliz her yıl dolgu yaptırıyor. Dolgular, ortalama 4300 TL (200 £) civarında bir fiyata mal olabiliyor.

Estetik müdahalelerin, insanların Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi ünlülere benzemek istemesiyle son yıllarda popülaritesi arttı ve uzmanların, Britanyalıların büyük ölçüde düzensiz bir kozmetik estetik endüstrisinin kurbanı olmasından endişe duymalarına neden oldu.

 

[old_news_related_template title="Esra Dermancıoğlu: Estetiğe para veremeyen varsa bunu yapsın" desc="'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinde canlandırdığı 'Mukaddes yenge' rolü ile hafızalara kazınan oyuncu Esra Dermancıoğlu, Instagram hesabından yüzüne fön makinesi tuttuğu videoyu yayınlayarak 'Estetiğe çok para veremeyen varsa, bunu uzun süre yaparsanız öyle kalıyor olabilirsiniz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/27/iecrop/esradermancioglu.instagram_16_9_1658920349.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/esra-dermancioglu-estetige-para-veremeyen-varsa-bunu-yapsin/"]

[old_news_related_template title="Bella Hadid estetik yaptırdığını sonunda itiraf etti" desc="Dünyaca ünlü model Bella Hadid, bugüne kadar estetik yaptığı iddialarını her zaman reddetmişti. Ünlü model yıllar sonra ilk kez yaptığı bir röportajda 14 yaşında burun estetiği yaptırdığını itiraf etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/15/iecrop/shutterstock_666964225_16_9_1647355790.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/bella-hadid-estetik-yaptirdigini-sonunda-itiraf-etti/"]

[old_news_related_template title="Rüyalarınız kaygı seviyeniz hakkında ne söylüyor?" desc="Yeni araştırmalar, anksiyete bozukluğu olan kişilerin rüya içeriğinin sağlıklı bireylerinkinden önemli ölçüde farklı olabileceğini ve anksiyete hastalarının rüyalarında daha yaygın olan üç temayı tanımladığını öne sürüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/02/iecrop/shutterstock_1017438424_16_9_1659426061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/ruyalariniz-kaygi-seviyeniz-hakkinda-ne-soyluyor-7283498/"]