İranlı yetkililer, 2015 yılında İran ile Batılı devletler arasından imzalanan nükleer anlaşmanın yeniden devreye alınması konusunda Viyana'da gerçekleştirilen müzakerelerde Rusya'nın taleplerinin yapıcı olmadığını belirtti.

Tasmin haber ajansında yer alan habere göre, İranlı yetkililer Rusya'nın çıkarlarını korumak için Viyana müzakerelerinde tutumunu değiştirmesini yapıcı bulmuyor ve petrol gelirini artırdığı için nükleer anlaşmanın yeniden devreye alınma süresinin uzamasından fayda sağladığını düşünüyor.

Reuters'ın haberine göre Rusya, nükleer anlaşmayı geciktirerek İran'ın petrol pazarına dönüş tarihini ertelemeye ve bu yolla enerji gelirini artırmaya çalışıyor.

İranlı üst düzey güvenlik yetkilisi Ali Şamkani, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada İran'ın anlaşmayı hızlandırmak için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha önce ülkenin İran'a yönelik yaptırımlardan etkilenmemesi için ABD'den yazılı garanti istediklerini açıklamıştı.

 

[old_news_related_template title="ABD: İran'la nükleer anlaşmaya yakınız" desc="İran ve büyük devletler arasında 2015 nükleer anlaşmasının canlandırılmasına yönelik görüşmelerde uzlaşma umudu artıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/04/iecrop/iran-reuters_16_9_1646382296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-iranla-nukleer-anlasmaya-yakiniz-6988463/"]

[old_news_related_template title="İran: Nükleer müzakerelerle ilgili yol haritasında uzlaşmaya vardık" desc="İran ile 4+1 ülkeleri arasında Viyana'da devam eden nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerinde son aşamaya girildi. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile nükleer müzakerelerle ilgili yol haritası konusunda uzlaştıklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/05/iecrop/iran2-reuters_16_9_1646484152.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/iran-nukleer-muzakerelerle-ilgili-yol-haritasinda-uzlasmaya-vardik-6991244/"]