Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılar sonrasında birçok ülkeden Rusya'ya karşı tepkiler büyüyor.

İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir grup, Rus Büyükelçilik binası önünde toplanarak Rusya'ya tepki gösterdi. Bir kamyon şoförü ise kamyonuyla geri geri giderek büyükelçilik kapısını kırdı.

Yankı bulan olay sonrasında Rusya da harekete geçti. Rusya Dışişleri Bakanlığı yaşanan olay üzerine yaptığı açıklamada, "8 Mart tarihinde İrlanda'nın Moskova Büyükelçisi B. Macalduff, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçi, Dublin'deki Rus Büyükelçiliği'ne karşı bir güvenlik ihlaliyle bağlantılı olarak bir kamyon şoförünün büyükelçilik binasına çarpması nedeniyle protesto edildi" dendi.

[old_news_related_template title="Rusya'ya yönelik yaptırımlar genişliyor: 'Rus oligarkların çocukları İngiliz okullarından atılsın'" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımları da her geçen gün sertleşiyor. İngiltere'de en son Muhafazakar Parti milletvekilleri 'Rus oligarkların çocuklarının İngiliz okullarından atılması'nı teklif etti. Başbakan Boris Johnson üzerindeki baskı artıyor... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/shutterstock_173228774_16_9_1646738607.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyaya-yonelik-yaptirimlar-genisliyor-rus-oligarklarin-cocuklari-ingiliz-okullarindan-atilsin-6997166/"]