İsrailli bir gazetecinin İslam dünyası için kutsal olan ve Kabe'ye de ev sahipliği yapan Mekke'ye gizlice girmesiyle patlak veren krizde yeni bir gelişme yaşandı.

İsrail televizyonu Channel 13 muhabiri Gil Tamary, Müslüman olmayanların girmesinin yasak olduğu Mekke'de çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşınca krize yol açmıştı. Tamary, kontrol noktalarında Müslüman olmayanların girişinin engellendiği Mekke caddelerinde arabayla dolaşırken çektiği bir videoyu paylaşmıştı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Tamary'nin videosu Suudi Arabistan'da büyük tepkiye yol açmış, birçok kişi Yahudi bir gazetecinin kente girmesini “ülkenin geleneklerine saygısızlık” diye nitelemişti.

Son olarak İsrailli gazeteciye yardım ettiği öne sürülen bir Suudi gazeteci tutuklandı. Suudi basınının polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, bu kişinin Tamary'nin Mekke’ye girmesine ve kenti dolaşmasına yardım ettiği belirtildi.

Suudi Arabistan ve İsrail arasında diplomatik ilişki bulunmuyor ancak ikili ilişkiler son yıllarda gelişiyor. Öte yandan Suudi yetkililer, Filistin sorunu çözülmeden İsrail'le normalleşmenin mümkün olmadığını belirtiyor.

[old_news_related_template title="İsrailli gazetecinin Mekke gezisi kriz çıkardı" desc="Suudi Arabistan ve İsrail arasında son dönemde ABD’nin arabuluculuğunda sağlanan yakınlaşma dikkat çekerken, Mekke’de iki ülke arasındaki hassas ilişkileri ortaya koyan ilginç bir olay yaşandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/19/iecrop/mekke_16_9_1658234662.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/israilli-gazetecinin-mekke-gezisi-kriz-cikardi-7258053/"]