Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Mykhailo Podolyak, Ukrayna limanlarını tahıl ihracatı için yeniden açma anlaşmasına yönelik Rusya'nın herhangi bir "provokasyonuna" askeri karşılık vereceklerini açıkladı.

Podolyak İstanbul'da Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni öncesinde Twitter'da yaptığı açıklamada, "Ukrayna, Rusya ile herhangi bir belge imzalamayacak. Türkiye ve BM ile bir anlaşma imzalıyoruz ve onlara karşı sorumluluk alıyoruz. Rusya, Türkiye ve BM ile paralel anlaşmalar imzalayacak" dedi.

Podolyak ayrıca anlaşmanın, "Sevkiyatın Rus gemileri eşliğinde yapılmamasını ve limanlarımızda Rus temsilcilerin bulunmamasını kapsayacak. Provokasyon olması durumunda derhal askeri müdahale edilecek" ifadelerini kullandı.

RUS BAKAN İSTANBUL'DA

Bu arada Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindeki heyet, Ukrayna tahılının Karadeniz’den dünyaya sevki için bugün imzalanacak Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni için Moskova’dan İstanbul’a geldi.

Dolmabahçe Ofisi’nde saat 16.30’da gerçekleştirilecek toplantıda, Ukrayna ve Rusya taraflarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de hazır bulunacak.

[old_news_related_template title="Rus ve Ukraynalı bakanlar, tahıl koridoru anlaşması için İstanbul’a geliyor" desc="Rusya'nın Ukrayna işgaliyle dünya genelini etkileyen gıda krizini hafifletmesi beklenen Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni Birleşmiş Milletler, Türkiye, Rusya ve Ukrayna'dan yetkililerin katılımıyla bugün İstanbul'da gerçekleşecek. Rusya ve Ukrayna, bakanlar düzeyinde törene katılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/22/iecrop/soygu-reuters_16_9_1658485867.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-ve-ukraynali-bakanlar-tahil-koridoru-anlasmasi-icin-istanbula-geliyor-7263929/"]