Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Brüksel’in Helsinki kentinde düzenledikleri basın toplasında önemli açıklamalarda bulundu.

AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR"

Finlandiya Başbakanı Marin, “Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekat, Avrupa’nın güvenliğini tehdit ediyor. Değişen bu düzende İsveç ve Finlandiya işbirliklerini artıracak. Rusya’nın saldırılarının ardından her iki ülkede de NATO’ya yönelik tutumun hızla değiştiği görülüyor. Şuanda yapılan anketler sonucunda, NATO’ya katılma konusunda çoğunluk olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İsveç Başbakanı Magdalena Anderson ise Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından güvenlik durumunun değiştiğini belirterek, “Bu olay güvenlik durumunu dramatik bir şekilde değişti. Bu nedenle Finlandiya ve NATO ile askeri iş birlikteliğini güçlendireceğiz. Geçen hafta diğer İsveç partilerinden parti liderleriyle birkaç kez görüştüm ve konuyu tartışıyoruz” dedi.

[old_news_related_template title="'Zelenskiy, NATO ve Rusya arasında çatışma çıkarmaya çalışıyor'" desc="Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Zelenskiy’in bu militarist çılgınlığı, elbette, müzakerelere ihtiyacı olmadığını gösteriyor. Pekala, umalım ki bugünkü ruh hali değişsin” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/05/iecrop/lavrov-reuters_16_9_1646482522.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-nato-ve-rusya-arasinda-catisma-cikarmaya-calisiyor-6991196/"]

[old_news_related_template title="ABD'den, NATO'nun doğu kanadında bombardıman uçaklarıyla tatbikat" desc="ABD, B-52 Stratofortress bombardıman uçaklarını NATO'nun doğu kanadı üzerinde uçurarak, Almanya ve Romanya ordularıyla birlikte tatbikat düzenledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/05/iecrop/basliksiz-5_16_9_1646451585.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdden-natonun-dogu-kanadinda-bombardiman-ucaklariyla-tatbikat-6990099/"]