Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarın son dönemde İsrail ve Suriye ile yakınlaşma adımlarını değerlendirdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Karamollaoğlu, şunları belirtti:

- "Ak Parti iktidarı, Tel Aviv'e gösterdiği hoşgörünün binde birini Şam'a da göstermeyi bilmelidir.

-İsrail'e büyükelçi atayabilen bir iktidarın, Şam'a büyükelçi ataması çok da zor olmamalıdır!

-Herzog kırmızı halılarla karşılanabiliyorsa; aynı muameleyi Filistin hükümetine de gösterebilmeliydiler ve bugünden sonra Esad ile de en azından oturup konuşabilmeyi becerebilmelidirler.

-Ancak süreç sadece Esad ile görüşmeye de indirgenmemeli; uluslararası ve bölgesel tüm aktörler ve dengeler gözetilerek, kalıcı bir çözüm için samimi ve akılcı adımlar atılmalıdır.

-ABD Başkanları istedi diye Esad'ı düşman bilenler, şimdi de Putin istedi diye sadece Esad'la görüşerek Suriye meselesini çözemeyeceklerini bilmelidirler.

-Tüm bu adımları atarken; Büyük Ortadoğu Projesi'nin ne demek olduğunu, bu projenin İsrail için ne anlam ifade ettiğini ve bizim sürekli 'şahsiyetli dış politika' derken neyi kastettiğimizi de asla akıllarından çıkarmamalıdırlar.

-Bir kez daha çıkmaz sokaklara girmemeleri ve geri vitese takarak buradan dönmek zorunda kalmamaları için bunları bir kez daha hatırlatmayı bir görev addediyorum."

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu'ndan AKP iktidarına tepki: Kendi acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP iktidarını sert sözlerle eleştirerek, “Kendi acizliğinizi ve beceriksizliğinizi, mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz. Hep bahane arıyorsunuz, bulamayınca da uyduruyorsunuz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/17/iecrop/karamollaoglu_16_9_1657908891_16_9_1660756799.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/karamollaoglundan-akp-iktidarina-tepki-kendi-acizliginizi-magduriyet-edebiyatiyla-ortemezsiniz-7313897/"]