Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri harekatın ardından saldırılar devam ederken, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko’dan halkı tedirgin eden açıklama geldi.

Başkan Klitschko, şu an kentte hiçbir Rus askerinin bulunmadığını fakat kentin kuşatıldığını söyleyerek, "Kiev kendini savunmaya devam ediyor. Başkentte Rus askeri yok. Ancak ordumuz, kolluk kuvvetlerimiz sabotaj gruplarını tespit etmeye devam ediyor. Geceleri çatışmalar yaşandı. Birkaç büyük sabotaj grubunu yok etti. Sakinlerimizin güvenliği için yarın sabaha kadar sokağa çıkma yasağı uyguladık. Dışarıya çıkmayın" dedi.

Klitschko, "Genel olarak, şehirdeki durum şu anda kontrol altında. Tüm kritik altyapı tesisleri çalışır durumda. Toplu taşıma sistemleri çalışmıyor. Metro istasyonları insanlara sığınak görevi görüyor. Sivil halkın kentten tahliyesi artık imkansız hale geldi" ifadelerini kullandı.

ODESSA'DA SİREN SESLERİ

Ukrayna’nın liman şehri Odessa'da siren sesleri duyuldu. Ukrayna ordusuna ait hava savunma sistemlerinin Odessa açıklarında tespit ettiği kimliği belirsiz hava aracını imha etti. Patlamalar nedeniyle şehir merkezinde kısa süreli panik yaşanırken, siren sesleri sonrası Odessa halkı sığınaklara indi.

BİR KENT DAHA RUS ORDUSU TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİ

Ukrayna'nın güneyinde bulunan Berdyansk kentinin belediye başkanvekili Oleksandr Svidlo, Rus ordusunun kente girdiğini ve kentin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi. Svidlo, "Birkaç saat önce, askerlerin şehre nasıl girdiğine ve nasıl ilerlediğine şahit olduk. Sığınaklara inilmesi için tüm kent sakinlerini bilgilendirmeye çalıştım. bugün Berdyansk ateş altındaydı. Yarın nasıl olacağını bilmiyorum ama bu gece çok ama çok zor olacak" dedi.

Küçük bir deniz üssüne sahip olan kentin yaklaşık 100 bin nüfusu bulunuyor.

[old_news_related_template title="Rusya, Belarus topraklarından Ukrayna'ya balistik füze fırlattı" desc="Rusya, Ukrayna topraklarındaki bir havaalanına Belarus’tan balistik füze fırlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/27/iecrop/aw554763_02_16_9_1645990684.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-belarus-topraklarindan-ukraynaya-balistik-fuze-firlatti-6978529/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy'den müzakere açıklaması: Sonuç vereceğine inanmıyorum ama şans verilmeli" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Belarus’ta, Rus ve Ukrayna heyetleri arasında yapılacak olan müzakerelere değinerek, 'Belarus'taki görüşmenin sonuç vereceğine inanmıyorum ama şans verilmeli” dedi. Müzakerelerin daha önce belirlenen konumun güvenliği ve ulaşım zorluğuna bağlı nedenlerden dolayı iptal edildiği ve müzakerelerin birkaç saat içinde başlayabileceği bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/27/iecrop/zelenskiy-reuters-1_16_9_1645981809.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiyden-muzakere-aciklamasi-sonuc-verecegine-inanmiyorum-ama-sans-verilmeli-6978303/"]