Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Kiev’in Ukrayna lideri Zelensky ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında doğrudan görüşme talebinde bulunduğunu belirtti.

"PUTİN KORKMUYORSA TOPLANTIYA GELSİN"

Kuleba, katıldığı canlı yayında "Ukrayna Cumhurbaşkanı ile Vladimir Putin arasında uzun süredir doğrudan bir görüşme istiyoruz. Çünkü hepimiz son kararları onun verdiğini anlıyoruz, özellikle şimdi" dedi.

Kuleba, "Cumhurbaşkanımız, Putin ile doğrudan görüşme dahil hiçbir şeyden korkmuyor. Putin de korkmuyorsa toplantıya gelsin, otursunlar konuşsunlar" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ GÖRÜŞMEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleriyle Antalya’da, 10 Mart tarihinde düzenlenmesi planlanan 'Demokrasi Forumu’nda', Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşeceğini hatırlatan Kuleba, "Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sayın Lavrov ciddi konuları konuşmaya hazırsa ben de hazırım" dedi.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Zelenskiy'den çok sert ifade: Hepsini bulacağız" desc="Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın 12'inci gününe girilirken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy çok sert bir konuşma yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/07/iecrop/zelenskiy-reuters_16_9_1646627572.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-zelenskiyden-cok-sert-ifade-hepsini-bulacagiz-6993750/"]