Eski dünya ağırsiklet boks şampiyonu olan Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Rusya’ya karşı sonuna kadar savaşacağını söyledi.

Kendisi gibi boks şampiyonu olan kardeşi Vladimir Kliçko’yla beraber Ukrayna’yı “Rusya’nın kanlı işgaline karşı” silahla savunacaklarını söyleyen Kiev Belediye Başkanı, İngiliz televizyonu ITV’de yaptığı konuşmada “Başka bir seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım, savaşacağım” dedi.

Kiev’in büyük tehdit altında olduğunu kaydeden 50 yaşındaki Kliçko, kentteki kritik öneme sahip altyapıyı savunmak için orduyla beraber hareket ettiğini belirtti. Kliçko, tüm Kievlilerin kenti savunmaya hazır olduğunu söyleyerek “Ukrayna’ya ve halkıma inanıyorum” diye konuştu.

Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçıların tek taraflı bağımsızlığını tanıyarak ülkeye askeri operasyon başlatan Rusya’ya bağlı güçler Kiev’e doğru ilerlerken saldırılarda ölenlerin sayısı hızla artıyor. Ukrayna genelinde 100 bini aşkın kişinin son saldırılar nedeniyle evlerinden kaçtığı tahmin ediliyor.

[old_news_related_template title="Ukrayna’nın işgali boks galasını iptal ettirdi! Sporcuların hayatı tehlikede" desc="Almanya’nın Hamburg kentinde yarın düzenlenmesi planlanan ve süper yetenek Volkan Gökçek’in de ringe çıkacağı gala Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimleri nedeniyle iptal oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/resimid_198925301_19892530_16_9_1645777545.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/ukraynanin-isgali-boks-galasini-iptal-ettirdi-sporcularin-hayati-tehlikede-6973595/"]