Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonu sürerken Kosova, ABD’den ülkeye kalıcı üs kurmasını istedi.

Rusya’ya yakın ülkelerden Sırbistan’dan 2008 yılında tek taraflı bağımsız ilan eden Kosova, NATO’ya üyelik sürecinin de hızlandırılması çağrısı yaptı.

Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj, dün paylaştığı Facebook mesajında “Kosova’nın NATO üyeliğini hızlandırılması ve Amerikan güçlerinin kalıcı bir üsse sahip olması, Batı Balkanlar’da barışın, güvenliğin ve istikrarın sağlanması açısından acil bir ihtiyaçtır” ifadelerini kullandı. Mehaj, Ukrayna konusunda askeri desteğe hazır olduklarını belirtti.

ABD’nin halihazırda Kosova’da 635 askeri bulunuyor. Kosova’nın Sırbistan’dan tek taraflı bağımsızlık kararını 110'dan fazla ülke tanımıştı.

Rusya’nın itirazları nedeniyle hala Birleşmiş Milletler üyesi olmayan Kosova’nın NATO üyeliğine de ittifaktaki bazı ülkeler karşı çıkıyor.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Kritik 24 saat başladı: 5 kilometrelik Rus konvoyu Kiev'e ilerliyor" desc="Rusya-Ukrayna savaşında 5'inci güne girilirken bütün dünya kritik bir dönemecin de içinde... Müzakere masasına oturma sinyali veren Ukrayna lideri Zelenskiy, son 24 saatin çok kritik olacağını söylerken, Kiev ve Harkov'dan da patlama sesleri gelmeye devam ediyor. Uydu görüntüleri ise yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki Rus askeri araç konvoyunun Kiev'e doğru ilerlediğini gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/28/iecrop/rus-reuters_16_9_1646023580.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-kritik-24-saat-basladi-5-kilometrelik-rus-konvoyu-kieve-ilerliyor-6978848/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna, Rusya aleyhine dava açtı" desc="Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Adalet Divanı, Ukrayna’nın Rusya aleyhinde dava açtığını ve Rusya aleyhinde tedbir kararları alınmasını talep ettiğini duyurdu. Mahkeme tarafından yayınlanan resmi bildiride, 'Ukrayna, Rusya'ya karşı dava açtı ve Mahkemeden geçici tedbirler belirtmesini istedi' ifadeleri yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/27/iecrop/ukrayna-disisleri_16_9_1646004741.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-rusya-aleyhine-dava-acti-6978705/"]