96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere tahtındaki 70. yılı olarak geçen Platin Jübile'yi, Londra’daki renkli ve eksantrik bir gösterinin ardından pazar günü sarayının balkonunda görünerek sonuçlandırdığı bir dizi etkinlikle kutladı.

2020'de İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılıp Amerika'ya yerleşen Prens Harry ve eşi Meghan Markle da Platin Jübile etkinliğine katılan isimler arasındaydı. Çiftin, etkinlikte arka sıralarda oturması ve aileyle birlikte ikonik "balkon pozunu" vermemesi dikkat çekmişti.


"AİLE ARASINDAKİ DERİN ÇATLAK DEVAM EDİYOR"


Sun'da yer alan habere göre, yaşananları yorumlayan kraliyet uzmanı Richard Fitzwilliams, Meghan Markle ve Prens Harry'nin etkinlikteki hallerinin, kraliyet ailesinden "açıkça dışlandıklarını" gösterdiğini iddia ediyor.

Buna göre, Platin Jübile'deki sayısız etkinlikten sadece bir tanesine katılan Harry ve Meghan, artık "yabancı" olarak görülüyor.

Fitzwilliams, Express'e yaptığı açıklamada, "Platinum Jübile kutlamaları için ziyaretlerine izin verilmesine rağmen, kraliyet ailesiyle aralarındaki derin çatlak devam ediyor. Bu durum, Invictus Oyunları başlamadan önce Kraliçe'yi ziyaret etmelerinden beri devam ediyor. Eğer kraliyet ailesi birleşmiş olsaydı herkesin yararına olurdu" dedi.

 

[old_news_related_template title="Kraliyet ailesinde 'soğuk savaş': Prens Harry-Meghan Markle çifti, arka sıralara oturdu" desc="İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in tahttaki 70’inci yılı için düzenlenen Platin Jübile kutlamalarında gözler, kutlamalara katılmak için İngiltere’ye dönen Prens Harry-Meghan Markle çiftindeydi. Kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılan çiftin yakın aile üyeleriyle yan yana gelmesi ve törende arka sıraya oturması dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/04/iecrop/sussex2-reuters_16_9_1654327636.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kraliyet-ailesinde-soguk-savas-prens-harry-meghan-markle-cifti-arka-siralara-oturdu-7174079/"]

[old_news_related_template title="İngiltere hükümetinden Kraliçe II. Elizabeth'e özel hediye" desc="İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70. yılını kutlamak için organize edilen Platin Jübile etkinlikleri geçen hafta sona erdi. İngiliz hükümeti de kutlamalara özel bir hediyeyle katıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/10/iecrop/kralice-elizabeth-reuters_16_9_1654851487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ingiltere-hukumetinden-kralice-ii-elizabethe-muzik-kutusu-7185719/"]

[old_news_related_template title="Prens Harry ve Meghan Markle'ın 'ev halleri' Netflix'te yayınlanacak" desc="2020'de İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılıp Amerika'ya yerleşen Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Netflix'le olan anlaşmalarının bir parçası olarak 'ev hallerini' yayınlayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/19/iecrop/depophotos_16758530_16_9_1652962818.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/prens-harry-ve-meghan-marklein-ev-halleri-netflixte-yayinlanacak/"]