Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bu ay Türkiye’de gerçekleştirilecek NATO tatbikatıyla ilgili açıklama yaptı.

Sputnik Türkçe’nin aktardığı habere göre, Kremlin Sözcüsü Peskov, konuyla ilgili olarak “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin söz konusu NATO tatbikatını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmedi. Rusya, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunun farkında, fakat Rusya Savunma Bakanlığı böyle eylemleri yakından izliyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye, 20-28 Haziran'da NATO'nun İntikal ve Hazırlık Tatbikatı 'Ramstein Dust II-2022’ye (RADU II-22) ev sahipliği yapacak.

Peskov, Ukrayna limanlardan tahıl ürünlerinin çıkarılmasıyla ilgili olası anlaşmaların sorulması üzerine de "Henüz herhangi bir çerçeve yok. Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklaması var ve kendisi, limanlara giden güzergahların mayınlardan temizlenmesi gerektiğini söyledi. Bu, Rus askerler gemileri silah taşıyıp taşımadıkları konusunda denetledikten sonra gemilerin limana girmesini, tahılın yüklenmesini ve ardından gerektiğinde bizim yardımımızla uluslararası sulara doğru seyretmesini mümkün kılacak" dedi.

[old_news_related_template title="Lavrov'un Türkiye ziyaretinde gündemde önemli başlıklar var" desc="Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye temaslarında masada çok önemli konular var. Ukrayna savaşının tetiklediği gıda krizinin çözümü için harekete geçen Türkiye, Rus bakanın ziyaretinde konuyu gündeme taşıyacak. Kritik ziyarette bir diğer önemli başlık da Türkiye’nin Suriye’ye yeni operasyon hazırlığı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/07/iecrop/lavrov-reuters_16_9_1654582787.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/lavrovun-turkiye-ziyaretinde-gundemde-onemli-basliklar-var-7179056/"]

[old_news_related_template title="Kremlin'den 'Erdoğan' açıklaması: Türkiye'nin yardım etmesi konusunda anlaşıldı" desc="Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları son telefon görüşmesinde, Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesine Türkiye'nin yardım etmesi konusunda anlaştığını ifade etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/01/iecrop/lavrov-iha-sozcu_16_9_1649191379_16_9_1654096232.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kremlinden-erdogan-aciklamasi-turkiyenin-yardim-etmesi-konusunda-anlasildi-7169245/"]