Latin Amerika’da kıtanın en büyük ticaret bloğu Mercosur, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in zirvede konuşma yapmasına izin vermedi. Mercosur üyesi Arjantin, Brezilya, Uruguay ve Paraguay’ın, Zelenskiy’in bugün Paraguay’ın başkenti Asunción’da başlayacak zirvede konuşma yapması konusunda anlaşamadığı belirtildi.

Zelenskiy, Mercosur zirvesinde konuşma yapmak için talepte bulunmuştu. Ukrayna lideri bugüne kadar NATO, G7, Dünya Ekonomik Forumu, Birleşmiş Milletler zirvelerinde ve hatta Cannes Film Festivali’nde bile konuşma yapmıştı.

Başta Brezilya olmak üzere birçok Latin Amerika ülkesi, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda “tarafsız” bir tutum izlemeyi tercih ediyor ve Rusya karşıtı açıklamalardan kaçınıyor.

[old_news_related_template title="Rusya'nın gözü ABD’nin arka bahçesinde" desc="Ukrayna krizi nedeniyle Batı'yla karşı karşıya gelen Rusya, bir yandan da ABD’nin yanı başındaki Latin Amerika ülkeleriyle ilişkilerini güçlendiriyor. ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, Rus lider Putin’in Latin Amerika’ya yönelik diplomasi adımının ABD’ye medyan okuma amacı taşıdığını yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/19/iecrop/putin-bolsonaro_16_9_1645253100.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyanin-gozu-abdnin-arka-bahcesinde-6958812/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, iki kritik ismi görevden aldı" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Ivan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova’yı yayınladığı kararname ile görevden aldığını duyurarak, “Vatana ihanet ve işbirliği faaliyetlerine ilişkin 651 ceza davası kaydedildi” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/17/iecrop/zelenskiy-ihaaa_16_9_1658092227.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-devlet-baskani-zelenskiy-iki-kritik-ismi-gorevden-aldi-7254443/"]