Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yıllık basın toplantısında, ABD ve NATO’nun Ukrayna’yla artan gerilimi bahane ederek Rusya çevresinde asker konuşlandırabileceğini söyledi.

Batı’nın Rusya’nın güvenlik taleplerine yanıt vermemesi halinde bir dizi seçeneği değerlendirmeye hazır olduğunu kaydeden Lavrov, ABD ve NATO’dan bu taleplerle ilgili en kısa zamanda ayrıntılı yanıt beklediklerini belirtti.

Lavrov, Batı’nın yanıt vermesinin ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna meselesine dair bir karar alabileceğini de ifade ederek “Bu tekliflerin geri çevrilmesi halinde Rusya pek çok farklı şekilde yanıt verebilir” dedi.

Rusya’nın geçen yılın son aylarında Ukrayna sınırına asker yığması “işgal” iddialarını gündeme getirirken, Rusya bu iddiayı reddediyor ve NATO’nun Doğu Avrupa’daki faaliyetlerinin durdurulmasını istiyor.

Bu hafta Rusya ile ABD, NATO ve Avrupalı yetkililer arasında düzenlenen görüşmelerde de somut bir ilerleme kaydedilemedi.

[old_news_related_template title="Foreign Policy: Rusya-Ukrayna krizinin kaybedeni Türkiye olabilir" desc="Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edebileceği iddiası bölgede tansiyonun hızla yükselmesine yol açarken, Foreign Policy, Türkiye’nin bu krizin en büyük kaybedenlerinden biri olabileceğini yazdı. Makalede, Moskova’nın Suriye, Libya ve Güney Kafkasya’daki çatışmalarda Ankara’ya hoşgörü gösterdiği ama aynı şeyi Ukrayna krizinde yapmayabileceği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/14/iecrop/putin-erdogan-reuters-1_16_9_1642148803.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/foreign-policy-rusya-ukrayna-krizinin-kaybedeni-turkiye-olabilir-6887558/"]

[old_news_related_template title="Rusya Dışişleri Bakanı: Ukrayna sınırındaki askerlerimiz geri çekilmeyecek" desc="Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov her türlü yaptırıma anında yanıt vereceklerini söylerken, yardımcısı Ryabkov da Ukrayna’yla ilgili askeri seçeneklerin Devlet Başkanı Vladimir Putin’e aktarıldığını belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/13/iecrop/lavrov-reuters_16_9_1642080738.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-disisleri-bakani-ukrayna-sinirindaki-askerlerimiz-geri-cekilmeyecek-6886285/"]