Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio arasında birkaç ay önce başlayan polemik sürüyor.

DiCaprio, nisan ayında Brezilyalı gençlere “değişim için” oy verme çağrısı yapmış, “Brezilya Amazon Ormanları'na ve iklim değişikliği açısından çok önemli olan diğer ekosistemlere ev sahipliği yapıyor. Orada olanlar hepimiz için önemli ve gençlerin oyu, sağlıklı bir gezegen için değişimi sağlamakta büyük rol oynuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Amazon Ormanları’ndaki yıkım nedeniyle eleştirilerin hedefindeki Brezilya lideri ise Twitter’dan DiCaprio’ya tepki göstererek “Desteğin için teşekkürler, Leo! Her Brezilyalının oy vermesi gerçekten önemli. Halkımız Amazonlar'daki egemenliğimizin devamını isteyip istemediklerine ya da buranın yabancılara hizmet eden sahtekarlar tarafından mı yönetilmesini destekleyeceklerine karar verecek” mesajını paylaşmıştı.

'ÖNCE YATINDAN VAZGEÇ'

Bolsonaro, Leonardo DiCaprio’nun Brezilyalıları iklim yanlısı adaylara oy vermeye çağrıması üzerine de ünlü oyuncuya çenesini kapalı tutmasını söylemişti.

Brezilya lideri, son olarak da DiCaprio’nun Amazonlar’daki ormansızlaşmayla ilgili bir tweet’ine yanıt verdi. Bolsonaro, "Yine mi sen Leo? Bu gidişle, Brezilya'da dediğimiz gibi, en iyi seçim mesaj hattım olacaksın! Sana dünyaya ders vermeden önce yatından vazgeçmeni söyleyebilirim. Ama ilericileri bilirim. Siz tüm dünyayı değiştirmek isterken kendinizi asla değiştirmezsiniz. Bu yüzden seni rahat bırakacağım" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Brezilya liderinden DiCaprio'ya uyarı: 'Çenesini kapalı tutsa iyi olur'" desc="Brezilya lideri Jair Bolsonaro, Leonardo DiCaprio Brezilyalıları iklim yanlısı adaylara oy vermeye çağırınca ünlü oyuncuya çenesini kapalı tutmasını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/05/iecrop/dicaprio-depophotos1_16_9_1651758235.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/brezilya-liderinden-dicaprioya-uyari-cenesini-kapali-tutsa-iyi-olur-7117115/"]

[old_news_related_template title="David Copperfield'in adası veya Leonardo Di Caprio'nun evini kiralamak ister miydiniz? İşte dudak uçuklatan fiyatlarıyla ünlülerin kiralık mülkleri" desc="David Bowie'den Leonardo Di Caprio'ya, David Copperfield'dan Donna Karan'a dünyaca ünlü isimlerin evlerinde yaz tatili yapmak artık hayal değil. Ünlü isimler, evlerini hatta adalarını kiralığa çıkardı... İşte o muhteşem evler ve istenen fiyatlar; " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/01/iecrop/ggi_16_9_1654074421.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/david-copperfieldin-adasi-veya-leonardo-di-caprionun-evini-kiralamak-ister-miydiniz-iste-dudak-ucuklatan-fiyatlariyla-unlulerin-kiralik-mulkleri/"]